Molde tilbake på 2.plass

Molde (NTB): Molde slet med effektiviteten, men var flere hakk bedre enn Odd Grenland i banespillet. Det holdt til en knepen 2-1 seier, den andre hjemmeseieren for Molde denne sesongen.

Molde vannt 2-1 over Odd
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX / Scanpix

Molde scoret alle tre målene (et selvmål), fikk et mål feilaktig annullert, hadde to skudd i stolpen og i sluttminuttene reddet Odd-forsvarer Anders Rambekk på strek to ganger.Det mest utrolige med denne kampen var at Molde ikke punkterte kampen fullstendig allerede i første omgang.

Underholdende og imponerende banespill og sjanser i fleng, men effektiviteten er altfor dårlig hos Moldes spisser. Matchvinner ble Aksel Berget Skjølsvik, som fortjent ble kåret til Moldes beste av publikum

Vanskelig for Odd

Odd Grenland hadde en vanskelig dag på jobben i Rosenes by, etter ti kamper uten tap. Det skal vi feire, og guttene trenger en pause nå, sa
Odd-trener Dag Eilef Fagermo etter kampen. Han var fornøyd med
Odds andreomgang, og med litt ekstra flaks i sluttminuttene kunne Odd ha sikret det ene poenget.

Odd skal ha stor ros for at de prøvde å spille sitt eget spill. Flere lag har vært mer opptatt av å ødelegge Moldes spill enn å skape sitt eget, og har lyktes godt med det. Mame Diouf scoret Moldes første mål allerede etter fem minutter, men ble feilaktig avblåst for offside.

1-0 kom først etter 21 minutter da Mame Diouf hentet opp en perfekt stikker fra Makhtar Thioune. Bare åtte minutter senere utlignet Odd Grenland etter
selvmål hos Molde. Et innlegg fra Steffen Hagen på Odds høyrekant havnet hos Moldes Christian Steen. Han var uheldig med avklaringen og ballen gikk rett i eget mål.

Avgjørelsen

Det avgjørende målet i kampen kom etter 35 minutter da Aksel
Berg Skjølsvik tok godt vare på en pasning fra Mattias Mostrom
og satte ballen kaldt og velplassert bak Odd-keeper Arni Gautur
Arason.

Molde var kyniske i sluttfasen av kampen og styrket forsvaret for å møte trykket fra Odd, som hadde det ene poenget i siktet. I stedet ble det en rekke fenomenale sjanser for Moldes Mame Diouf. Blant annet var han og Pape Diouf alene med Odd-keeper Arason, hadde god tid men klarte utrolig nok ikke å score.

Moldes toppscorer Mame Diouf må nok finstemme scoringsfoten noen
små hakk. Han og de to andre senegaleserne, Pape Diouf og Thioune, har levert utrolig mye fin fotball og god underholdning på Aker stadion, men det burde ha vært flere scoringer. Jeg er naturligvis åpen for nye oppgaver i Europa, men jeg trives også veldig godt i Molde og blir gjerne her, sa Mame
Diouf til pressen etter kampen.

Det var vanskelig å sitte rolig på benken i sluttminuttene. Vi var veldig nær 31 flere ganger. I alle fall var denne seieren veldig fortjent, sa Molde-trener Kjell Jonevret. (©NTB)