NRK Meny
Normal

- Håper ikke effekten av ny Tromsø-trener kommer nå

Molde tar imot et Tromsø-lag som kjemper for å unngå nedrykk fra eliteserien.

Ole Gunnar Solskjær
Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Kampen blir Steinar Nilsens første eliteseriekamp som Tromsø-trener etter at Agnar Christensen fikk sparken.

Tromsø ligger på kvalifiseringsplass før kampen mot Molde og har hele fire poeng opp til Sogndal på plassen foran.

Spent på effekten av ny trener

– Vi vet ikke helt hva vi møter etter at de har skiftet trener, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær i et forhåndsintervju på klubbens egen nettside.

– Et trenerskifte kan få en kortsiktig effekt, men så jevner det seg ut. Vi får håpe at det ikke får noen effekt mot oss, sier Solskjær.

Mens Molde er inne i en god trend har Tromsø havnet i store problemer. Laget har tapt de siste åtte bortekampene i eliteserien.

Sterk hjemmestatistikk

Hoseth solskjær

Med Magne Hoseth i form har Molde hatt en svært god september måned, sier Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Etter en elendig sesongstart har Molde klatret jevnt og trutt oppover på tabellen. Molde står uten tap på sine siste sju hjemmekamper i eliteserien. Det siste hjemmetapet kom mot Haugesund 16. mai da Molde tapte hele 5–1.

Molde har også scoret i sine 29 siste hjemmekamper i eliteserien. Dette er den lengste rekken noensinne for laget fra Rosenes by.

Med seier mot Tromsø kan Molde komme opp i ryggen på fylkesrival Aalesund. Den videre vegen opp er svært lang. Molde er hele åtte poeng unna tredjeplassen som Viking har

Men for Molde-manageren gjelder å fortsette den gode trenden.

– Vi har vært i veldig god form hele september. Vi har en tropp som er bortimot skadefri. Spillerne begynner å komme i god form, sier Ole-Gunnar Solskjær til klubbens egen nettside.