Molde på 2.plass i eliteserien etter enkel 2-0 seier over Fredrikstad.

Molde mot toppen

Molde har stø kurs mot toppen i eliteserien.

Slik var Molde - Fredrikstad

Davy Claude Angan ble igjen foret med målsjanser og scoret to ganger da Molde vant 2-0 i 16. mai-duellen mot Fredrikstad på hjemmebane.

Seieren var Moldes tredje strake, og for annen kamp på rad scoret Angan to ganger. Ivorianeren er oppe i sju seriemål så langt i eliteseriesesongen. Han har brent mange sjanser, men blir stadig spilt til muligheter og topper scoringstabellen.

Spissen scoret

Onsdag viste Angan og Mattias Mostrom seg som en giftig angrepsduo. Etter en tam innledning på kampen forsøkte svensken seg med et halvdårlig skudd etter en corner i det 30. minutt.

Angan plukket opp ballen og satte den enkelt forbi Fredrikstad-keeper Jon Knudsen. Like etter blåste Angan en stor sjanse over fra rundt 10 meters hold, men i annen omgang var han igjen på riktig sted og fikk bredside inn nok en ferdigscoret pasning. Forarbeidet ble nydelig utført av Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget, og Knudsen kunne lite gjøre.

Fredrikstad nøytralisert

For Fredrikstad var det langt mellom sjansene, mye takket være at Molde-stopperne Even Hovland og Vegard Forren ryddet unna det meste. Nærmest scoring kom gjestene like før pause. En corner ble klarert til midtstopper Vidar Martinsen på drøye 40 meter.

Han klinket til og traff tverrliggeren like over krysset bak en sjanseløs Espen Bugge Pettersen. Molde hadde i det hele tatt god kontroll og kunne styre til
2-0-seier og tre nye poeng. Det sendte laget til 2.-plass på tabellen, ett poeng bak Strømsgodset.

Et skadeutsatt Fredrikstad sliter og falt under nedrykksstreken onsdag. Laget har ikke vunnet siden 5-1-nedsablingen av Stabæk 1. april.