Solskjær vil ha færre lag i eliteserien

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær mener at færre lag i eliteserien vil heve nivået. Følg Molde-Start i vårt livesenter fra 1800.

Ole Gunnar Solskjær

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær ønsker debatten om færre lag i eliteserien velkommen.

Foto: NRK

Følg Molde- Start her 18:00

I dag møter Molde Start på hjemmebane på Aker stadion. Før kampen sier Solskjær til moldefk.no at han gjerne hadde sett færre lag i eliteserien.

– Det er små marginer i de fleste av oppgjørene. Gjør man en feil tidlig i kampen så kan det avgjøre, og det er vanskelig å svare på hvorfor vi ikke har enere. Det er kanskje litt mange lag.

– Bedre med 12 eller 14 lag

Solskjær mener at om det hadde 12 eller 14 lag i eliteserien, og ikke 16, hadde de gode spillerne blitt samlet på færre lag. Han mener at det bør tas grep.

– Jeg har blitt spurt mye om dette i det siste og etter å ha snakket litt med Ståle Solbakken så synes jeg den modellen de har i Danmark med tolv lag er bra. Det er en ting en bør ta opp, sier Solskjær til moldefk.no.

Mons Ivar Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde synes også at nivået i eliteserien er litt blandet.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Trener for Start, Mons Ivar Mjelde synes også at nivået i eliteserien er litt blandet, sier han til nettstedet.

– På det beste er det bra. Både vi og andre har spilt gode fotballkamper, men så har det også vært litt for ustabilt. Jeg skulle helst sett at flere norske lag gikk videre i europacupene. Vi må jobbe for å stabilisere prestasjonen, sier han.

Spiller for europacup

Molde er ute av medaljestriden og Start er sikret videre spill i eliteserien neste sesong. Sånn sett har begge lag lite å spille for i dagens oppgjør. Men Molde- manageren har likevel mye å spille for.

Mens Molde hadde en elendig sesongstart, har laget klatret seg oppover på tabellen og har ikke tapt på sine ni siste hjemmekamper.

Start har plukket 17 poeng på sine 10 siste kamper i eliteserien, bare medaljelagene Strømsgodset, Rosenborg, Haugesund, samt Molde har flere poeng på sine siste ti kamper.

– Vi må vinne og håper på hjelp fra Sogndal for å komme oss opp på fjerdeplassen på tabellen, som er garantert europacupplass for oss. Det er en viktig kamp for oss, sier han.

Tror på hjelp fra Sogndal

Solskjær mener det bør være mulig å få hjelp fra Sogndal som er garantert å fortsette i eliteserien dersom de får uavgjort mot Aalesund. Dersom Solskjærs menn får den hjelpen de trenger, klatrer de forbi nettopp erkerival Aalesund på tabellen.

Men Start-trener Mjelde lover at Start ikke skal gi ved dørene mot Solskjærs mannskap.

– Vi ønsker å bli blant de åtte beste, og det har vi en mulighet til. Men da må vi ta poeng i Molde.

Det mener Mjelde er mulig med den formkurven laget er inne i.

– Vi har fått jobbet over tid, vi har bevart humøret, og vi har sørget for at det er kvalitet på treningsfeltet hver dag, Har man disse tingene på plass så snur resultatene før eller senere. Og det har vi jobbet hardt for, sier han.