NRK Meny
Normal

Molde har hatt den beste seriestarten på 14 år

Med 4-2-seier over Lillestrøm fredag overtok Molde tabelltoppen i eliteserien.

Eliteseriekampen mellom Molde og Lillestrøm på Aker Stadion.

Molde slo Lillestrøm 4-2. her scorer Eidur Gudjohnsen på straffespark.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB scanpix

Moldes sesongåpning i årets eliteserie er den beste på 14 år, og ikke en gang i de sesongene Molde tok seriegull kunne laget vise til 7 poeng etter tre kamper.

– Dette er veldig gledelig. Under meg har vi allefall ikke hatt så mange poeng, og vi har ikke scoret så mange mål, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær.

– Betyr det at dere er på gang?

– Ja, vi er på gang. Vi har mange spennende spillere. Vi kommer til å glede oss selv mange ganger, og så får vi håpe at vi kan rette opp småfeilene bakover, sier Solskjær.

Mye action

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær er godt fornøyd med starten på årets sesong i eliteserien

Foto: Espen A. Istad / NTB scanpix

Mot Lillestrøm tok Molde føringen tidlig i kampen med en scoring av Mathias Mostrøm, men en keeprtabbe gjorde at Lillestrøm utliknet og hang med den første halvtimen. Men to scoringer før pause ga Molde et avgjørende forsprang, og til slutt vant laget 4-2.

– Det var en spennende fotballkamp med mye action i begge ender av banen, kan skje litt for mye i den ene enden, men gkledelig mye i den andre, sier Ole Gunnar Solskjær.

Gudjohnsen leverte

Den store spilleren mot Lillestrøm fredag var den islendingen Eidur Gudjohnsen med fortid i balant annet Barcelona og Chelsea. Solskjær skaffet seg Gudjohsen før årets sesong, og mange har stilt spørsmålet om han fortsatt er i stand til å levere på toppnivår.

Gudjohnsen med mål for Molde

Eidur Gudjohnsen jubler over scoring mot Lillestrøm

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Fredag ga Gudjohnsen svar på tiltale med bestemannsprisen, målgivende pasning og scoring til 4-2 på straffespark.

– Han blir i bedre og bedre fysisk form. Vi har mye å lære av han. det er mange entusiastiske spillere som vil fremover og da blir det noen ganger 100 km/t. Når han får ballen så roer han det ned, sier Ole Gunnar Solskjær.