Molde gir over 70.000 kroner til flyktningene

Molde FK blir med på en europeisk fotballdugnad til støtte for flyktningene. Én euro per kampbillett i oppgjøret mot Ajax skal doneres bort.

Per Lianes, arrangementsansvarleg i Molde FK

INNSAMLINGSAKSJON: Per Lianes er presseansvarlig i Molde Fotballklubb.

Foto: Roar Strøm / NRK

Det som startet som en idé i den portugisiske klubben FC Portos klubblokaler, har nå spredd seg til kontorene til alle de store europeiske klubbene.

Portos innsamlingsidé går ut på at de deltakende klubbene i Mesterligaen og Europaligaen alle gir én euro fra hver solgte kampbillett i turneringene til støtte for flyktningene.

Dette er noe også Molde Fotballklubb har takket ja til å bli med på.

– Det har vi takket ja til fordi vi mener det er veldig viktig å stille opp for den krisen som nå har oppstått, og det å donere én euro per solgte billett gjør vi gjerne, sier presseansvarlig i klubben, Per Lianes.

«90 minutes for hope»

Torsdag møter romsdalsklubben nederlandske Ajax på Molde Stadion. Det er allerede solgt over 7000 billetter til kampen, noe som altså vil tilsvare over 7000 euro til flyktninghjelp.

Innsamlingsaksjonen går under navnet «90 minutes for hope», og Lianes mener det er en viktig sak for klubben.

– Det er naturlig å kunne hjelpe til som klubb og være sitt samfunnsansvar bevisst. Vi mener det er selvsagt at vi skal være med på dette og en viktig del av det å være en fotballklubb, sier han.