NRK Meny
Normal

Klart for lokaloppgjør mellom Molde og AaFK i friskt vårvær

Det har vært litt snø i lufta, og temperaturen ligger et lite stykke over 0 grader. Likevel er det klart for fotballfest når Molde får besøk av naborival Aalesund i kveld.

Stadion i Molde

I ettermiddag var det snøfiller i lufta over stadion i Molde. Likevel ligger det an til fotballfest når Molde får besøk av Aalesund.

Foto: Terje Reite / NRK

Det er ikke bare snøbygene som slår inn over fjorden på sydsiden av Molde by. Også en oransj horde ankommer byen. Det er satt opp ekstraferjer over fjorden, og det er chartret passasjerbåt.

– Det er alltid attraktive og gode kamper når Molde og Aalesund spiller mot hverandre. Det er veldig bra både det som skjer på banen, på tribunene og ute i bygatene på en slik dag, sier markedssjef i Molde fotballklubb, Jan Arild Byttingsvik til NRK.

Alt ligger til rette for en kjempeflott fotballkamp på et så godt som utsolgt stadion i Molde.

Aalesund har vunnet en gang

Molde og Aalesund har møtt hverandre 12 ganger i den øverste divisjonen. Vi må helt tilbake til 22. juni 2003 for å finne Aalesunds eneste seier. Den gang vant Aalesund 3-2 i Molde, der de to lagene også møtes i dag.

Aalesunds seier kom i de to naborivalenes første møte i den øverste divisjonen. Etter dette har ikke Aalesund vunnet på 11 oppgjør. Molde derimot har vunnet sine tre siste hjemmekamper mot AaFK, og har scoret 10 mål på disse tre kampene.

Pape Pate Diouf herjet i fjor

Tilsvarende oppgjør i fjor endte 5-2 til Molde. Den gang herjet Pape Pate Diouf, og sto til slutt med fire mål i protokollen. Makhtar Thioume scoret også for Molde. Enda en spiller som ikke er aktuell i dag, Kjell Rune Sellin, scoret Aalesunds første mål, og Demar Phillips scoret på straffe.

Klubbrekord uten hjemmetap

Molde har satt klubbrekord i antall kamper på hjemmebane uten tap. Molde har ikke tapt hjemme på 15 kamper i øverste divisjon. Sist det skjedde var i 0-2-kampen mot Rosenborg 8. mai 2011.

Denne gode hjemmestatistikken overgår 1976/78 og 1997/98-sesongene, da de begge sesongene stoppet på 13 kamper uten hjemmetap.

Molde sterke hjemme

I år har Molde vunnet alle sine 3 hjemmekamper denne sesongen. Dette er en en plassering på statistikken de deler med Haugesund.

Aalesund sliter borte

Statistikken viser at Aalesund sliter på bortebane. Laget fra Sunnmøre har ikke vunnet på de siste 13 bortekampene i ligaen. Siste seier på bortebane kom mot Stabæk 13. juni 2011.