Molde gikk på tap i Drammen

Molde tapte 0–1 på bortebane mot Strømsgodset. Det betyr at håpet om europacupspill neste sesong henger i en tynn tråd.

Elyounoussi

Molde FK møter Strømsgodset på bortebane i Drammen.

Kampen skulle opprinnelig spilles den 26. juli, men ble utsatt på grunn av europacupkvalifiseringskamper.

Onsdag kveld møtes lagene på Marienlyst stadion i Drammen. Molde gikk seirende ut av søndagens hjemmekamp mot RBK, og med en 3–1 seier borte mot Fenerbache i Europaligaen, var laget innstilt på å fortsette seiersrekken.

Slik gikk det altså ikke. Kampens eneste mål var det Strømsgodset-spiller Marcus Pedersen som stod for 18 minutter ut i førsteomgang.

Viktig oppgjør

Oppgjøret var en kamp begge måtte vinne for å henge med i jakten på annen- og tredjeplass i ligaen. Begge sto med 37 poeng før oppgjøret. De tre poengene i hengekampen fra 17. runde betyr at Godset er ett poeng bak Viking og Odd på 3.- og 4.-plass.

– Det er en kjempestor fordel. Jeg tror alle er redde for å komme til Marienlyst for å spille høstkamper. Vi er vanskelige å slå her, sa Gustav Valsvik til C More etter kampen.

Tapet var for Moldes del dårlige nyheter. Sju poeng er det opp til bronseplassen. Det betyr at håpet om europacupspill også neste sesong henger i en tynn tråd.

– Vi må ta en bedre kikk på tabellen, men det var en viktig kamp. Vi har sagt at vi må vinne det vi kan, men det blir vanskelig når vi ikke er med de første 20 minuttene av kampen, sa Vegard Forren.

Svakt Molde

I første omgang var vertene uten tvil det beste laget. Etter en svak åpning det første kvarteret satte Godset opp tempoet, og Molde strevde for å henge med. Det ga hjemmelaget ledelsen etter 18 minutter. Bismark Adjei-Boateng fikk ballen ved dødlinjen. Ghaneseren skled før han fikk tak i ballen, men kom seg lynkjapt på beina igjen og overrasket Etzaz Hussain med å spille tunnel.

Midtbanespilleren ble parkert av Boateng, som inne i 16-meteren la ut til Marcus
Pedersen. Spissen sendte Bjørn Petter Ingebretsens mannskap opp i 1–0. Godset fortsatte å dominere ut omgangen. På overtid av de første 45 minuttene var Gustav Valsvik nære ved å doble, men headingen traff stolpen.

Molde var svært misfornøyd med det laget fikk til i første omgang og byttet ut Joona Toivio, som hadde store problemer med å temme Gustav Wikheim. Finnen ble erstatter av Mohamed Elyounoussi.

– Vi ønsker mer rytme. Det ser ut som vi spiller fotball i sement. Jeg håper vi klarer å rette opp det inntrykket i annen omgang. Det var ingen som var fornøyd med det vi gjorde i første omgang, sa Molde-trener Erling Moe i pausen.

Kontrollerte

Molde hevet seg i annen omgang, mens Strømsgodset hadde en mer forsiktig tilnærming. Det var tydelig at tre poeng betydde mye for klubben fra Buskerud, som prøvde å kontrollere kampen, men gjestene kom til muligheter.

Blant annet hadde midtstopper Ruben Gabrielsen en kjempemulighet til å gjøre 1–1 da han fikk heade umarkert på bakre stolpe tre meter fra mål, men traff utenfor stengene.

Mot slutten av omgangen fikk Godset mer kontroll på oppgjøret igjen og rodde i land tre uhyre viktige poeng.

– Det var fantastisk. Vi gjorde det litt for spennende igjen. Vi ble litt for lave i annen omgang, lot Molde styre litt for mye og føler det er litt på håret. Men seieren er ubeskrivelig, utrolig deilig, sa Ingebretsen.