Involvert i voldsepisode tirsdag - døde onsdag

En ansatt i Hurtigruten ble funnet død i en lugar på skipet onsdag kveld. Han skal ha blitt utsatt for vold i Bergen på tirsdag. Tidens Krav skriver at den omkomne kommer fra Kristiansund.

MS «Vesterålen»

MS VESTERÅLEN: En mann ble funnet død om bord på hurtigruten onsdag kveld.

Foto: Helge Lyngmoe / NRK

Politi utenfor hurtighruten etter dødsfall ombord

DØDSFALL: Flere politibiler var på plass utenfor hurtigruten i Kristiansund. Politiet har etterforsket et mistenkelig dødsfall ombord.

Foto: Jonas Hjellnes

Like etter klokken 22 onsdag kveld fikk Nordmøre og Romsdal politidistrikt melding om at en ansatt ved Hurtigruten MS Vesterålen var funnet død om bord på skipet.

De etterforsker dødsfallet som mistenkelig.

– Det er alltid slik at når dødsårsaken er ukjent, karakteriserer vi dødsfallet som mistenkelig. Men det er også andre opplysninger i saken som gjør at det får den karakteristikken, sier politiadvokat Knut Meek Corneliussen.

Ifølge Tidens Krav skal den omkomne være en 26 år gammel mann fra Kristiansund.

Utsatt for vold i Bergen

Den omkomne beskrives som en relativ ung mann, og skal ha vært involvert i en voldshendelse tidligere i uka.

– Det vi vet er at han skal ha blitt utsatt for en voldshendelse før han gikk om bord i Hurtigruten i Bergen på tirsdag. Det er den informasjonen vi har som gjør det mistenkelig. Vi må kartlegge om det er en sammenheng, og Hordaland politidistrikt er koblet inn i saken, sier Coneliussen.

Etter det NRK forstår skal voldsepisoden ikke ha blitt meldt til politiet tirsdag kveld, men politiet i Bergen undersøker nå saken.

Holdt igjen Hurtigruten

Mannen er brakt til obduksjon i Trondheim. Han skal ha omkommet da skipet var på vei fra Molde til Kristiansund, og Hurtigruten ble holdt igjen i Kristiansund til klokken 02.30 natt til torsdag.

– Hurtigruten ble holdt igjen til vi hadde fått gjennomført de nødvendige undersøkelsene, sier politiadvokaten.

– Det er ukjent hvor lenge han har vært død, det vil en rettsmedisinsk undersøkelse kunne klarlegge, forteller han.

– Tankene går til de pårørende

Politiadvokaten vil ikke gå inn på hvor mannen kommer fra eller hvor gammel han er enda.

Politiet har i dag informert Hurtigruten om at den avdøde mannen er ansatt i Hurtigruten.

– Det er en tung dag for Hurtigruten, og tankene våre går til de pårørende. Vi jobber nå så godt vi kan for å bidra til å gjøre det lettere for mannens kolleger om bord i Vesterålen, sier kommunikasjonsrådgiver Stein Lillebo i Hurtigruten.