NRK Meny
Normal

Minnetur for Ola Inge Drøpping

Nærmere 100 ski- og sykkelvenner ble med for å minne Ola Inge Drøpping langfredag. Drøpping var en av de fire som omkom i snøskredet i Sunndalsfjella.

Minnetur for Ola Inge Drøpping

Flagget vaiet på halv stang. Det ble holdt minnetale og turdeltakere holdt ett minutts stillhet til minne om Ola Inge Drøpping.

Foto: Hugo Tingvoll

Magnus Espeland kjente Ola Inge Drøpping godt etter mange treningsturer på ski og sykkelsetet. 30-åringen ønsket å hylle sin tre år yngre kamerat og treningskompis, melder Rbnett.

– Det er flott at så mange ville være med og gå sammen med oss. Det kom som et sjokk når jeg ble klar over at det var Ola som var savnet, sier Magnus Espeland, som forteller at det har vært noen tunge dager, til Rbnett.

Det var Magnus Espeland som ledet an skituren fra parkeringsplassen øverst i Jordalsgrenda og opp til toppen av Trolltind.

Plukket opp signaler fra utstyret

Minnetur for Ola Inge Drøpping

Nærmere 100 ski- og sykkelvenner ble med for å minne Ola Inge Drøpping langfredag.

Foto: Hugo Tingvoll

Etter at fire menn ikke møtte opp på avtalt møtested mandag denne uken, ble de straks meldt savnet av sine turkamerater.

Dagen etter meldte politiet at de hadde plukket opp signaler fra utstyret til de savnede, men lensmannen vurderte det som for farlig å gå inn for letemannskap.

Onsdag var været og leteforholdene bedre og redningsmannskapene fikk tatt seg frem til skredområdet og hentet ut de fire savnede som alle var omkommet i skredet.

Les også: Navnene til de omkomne er frigitt

Flagget på halv stang

Nærmere 100 ski- og sykkelvenner ble med for å minne Ola Inge Drøpping langfredag.

Nils Erik Ulset med mange OL-gull fra Paralympics var også med på den spesielle skituren.

– Jeg traff Ola Inge på mange sykkelritt. Jeg hadde derfor lyst til å være med på turen sammen med mange av de andre som kjente han, sier den aktive toppidrettsutøveren fra Tingvoll til Rbnett.

På toppen, med vakker utsikt til fjellområdet der Ola Inge Drøpping ble tatt av skred, holdt kamerat Magnus Espeland en kort minnetale og det ble holdt ett minutts stillhet til minne om Ola Inge Drøpping.

Minnetur for Ola Inge Drøpping

Minnetur for Ola Inge Drøpping som ble funnet omkommet onsdag.

Foto: Hugo Tingvoll