Hopp til innhold

Minnes ofrene etter tragediene

Flere steder i Møre og Romsdal er det ventet at hundrevis vil samles til fakkeltog til minne om de som ble rammet av tragedien i Oslo og på Utøya.

Fakkeltog i Moss etter terrorhandlingene

Mange hadde møtt opp for å gå i fakkeltog i Moss etter terrorhandlingene. Mandag vil det være fakkeltog flere steder i Møre og Romsdal.

Foto: Tor Rene Stryger / NRK

Over hele landet markerer folk sin avsky mot terrorhandlingene i Oslo og på Utøya i helgen.

Tre fortsatt savnet

Det er fortsatt tre personer fra Møre og Romsdal blant de savnede etter terrorangrepene.

En mann i 20-årene fra Sula og et AUF-medlem fra Ørsta er blant de savnede fra ungdomsleiren på Utøya.

En av minnemarkeringene som skal foregå i Møre og Romsdal mandag vil være i Ørsta. Der vil det gå fakkeltog fra Amfi-senteret til kirken klokka 18.00, og kirken vil være åpen i etterkant.

Også en mann i 30-årene fra Ålesund er savnet, etter at han var på jobb i regjeringskvartalet da bomben gikk av fredag ettermiddag.

Her vil det også være minnemarkering , i form av fakkeltog.

- Vi planlegger å starte på St.Olav's plass klokka 18, og vil gå i tog til Torget der det vil være en markering med apeller og tenning av lys, sier en av initiativtakerne, Steffen Falkevik, til NRK.

I Ålesund er det alle de politiske ungdomspartiene og Ålesund Røde Kors som står bak markeringen.

- Vi må ta avstand fra terroren

Også i Molde deltar representanter fra alle parti. Der går toget fra Folkets Hus mandag klokka 18.00, går gjennom storgata og ender opp på Rådhusplassen der det blir holdt appell.

Kristiansund vil holde sin minnemarkering onsdag 27.juli. Det planlagte fakkeltoget i Kristiansund gjennomføres som et rosetog.

I stedet for fakler bes de mange som har tenkt å delta, om å ta med en rød eller hvit rose som de bærer gjennom toget og som legges ned på Kongens plass etter innkomst.

Rosetoget vil gå fra Rådhusplassen klokka 19.00, og opp til Folkets Hus. Der blir det appeller og mulighet til å sette ned blomster og lys.

- Jeg synes det er viktig at alle som vil ta avstand terroren, og alle som er for demokratiske prinsipper, deltar i markeringen, sier ordfører Per Kristian Øyen.

- Vi planlegger også et treff for AUF-ere i Kristiansund etter fakkeltoget.