NRK Meny
Normal

Millionvisninger for NRKs storm-video

– Jeg klarte nesten ikke stoppe og le da jeg filmet disse bildene, sier NRK-fotograf Tor Sivertstøl om vind-videoen fra stormen «Ivar», som går verden over i disse dager. På Youtube er filmen sett nesten tre millioner ganger.

Sterk vind i Notenesgata i Ålesund under ekstremvêret Ivar.

Foto: Tor Sivertstøl

Ekstremværet «Ivar» felte trær, stengte veier og etterlot seg tusenvis av husstander uten strøm. I tillegg skapte den trøbbel for folk som var på julehandel.

I Ålesund sine gater slet folk med gangen i vindkastene, og mange måtte ha politieskorte over gaten da det blåste som verst.

På Euronews sine sider på Youtube er reportasjen allerede vist mer enn 2,9 millioner ganger.

Se videoen her:

– Klarte nesten ikke stoppe og le

Det var NRK sin fotograf Tor Sivertstøl som var ute og filmet kreftene og filmen har nå gått sin seiersgang på nettet.

Selv sier fotografen det var en høyst lattermild dag på jobb, selv om stormens krefter kunne virke dramatiske.

På videoen ser man at til og med politiet må trå til for å hjelpe folk helskinnet over gaten. Særlig humoristisk er det når en eldre kar setter alle kluter til for å komme seg over veien, og samtidig nekter å ta hendene ut av lommene.

Tor Sivertstøl

Fotograf Tor Sivertstøl sier ristingen i kameraet ikke skyldtes vinden, men det faktum at han ikke klarte å stoppe og le da han filmet folket som kjempet mot kastene.

Foto: NRK

– Akkurat da var det nok litt risting i kameraet, men det kan godt være fordi jeg flirte så hardt. Jeg klarte rett og slett ikke å holde meg, sier Sivertstøl.

Sivertstøl vedgår at han av og til var bekymret for noen av fotgjengerne, men samtlige kom seg helskinnet over denne dagen, om enn noen kalorier fattigere etter kampen mot vinden.

Kjent gate

Sivertstøl har jobbet mange år i NRK, og visste av god gammel rutine at nettopp denne gaten i Ålesund sentrum var av det vindfulle slaget.

– Jeg sto egentlig og filmet bølgene og det hvite skummet i Borgundfjorden, før jeg beveget meg innover i sentrum til nettopp denne gaten.

Nå har videoen nesten blitt sett nesten tre millioner ganger på Youtube, og det synes fotografen er artig.

– Det viser vel at folk liker å se slike ting. Jeg regner med det er folk utenfor Norge som også klikker seg inn på slikt, sier Sivertstøl.

Og det har han rett i. Under videoen finner vi rundt 1.200 kommentarer av folk fra alle nasjoner, som både uttrykker sin begeistring, og sier de vil reise til Norge for å oppleve vinden på nært hold.