Møtet starter når bussen kommer!

Miljøpartiet De Grønne er ikke som andre parti. I Møre og Romsdal kaller de nå inn til fylkesårsmøte og nominasjon, og møtet starter når bussene fra Kristiansund og Volda kommer.

John John Bruseth

Hos oss bestemmer bussrutene når møtene starter og slutter, sier fylkesleder i Miljøpartiet De Grønne i Møre og Romsdal, John John Bruseth.

Foto: De Grønne

– Vi oppfordrer alle møtedeltakerne som ikke kan sykle til å ta buss til møtet. Derfor må tidsplanen følge bussrutene. Her starter møtet når busen kommer, og så må vi være ferdige til bussen returnerer, sier fylkesleder i De Grønne, John John Bruseth.

Partiet har lagt sitt møte til Vestnes. Midt i Møre og Romsdal fylke. Timeekspressen som går mellom Kristiansund og Volda passerer Vestnes. Reisetiden fra ytterpunktene i Møre og Romsdal er over 6 timer dersom en bruker buss.

– Alle i De Grønne har en felles agenda om et bedre miljø, og da må vi alle bidrar med det vi kan, sier fylkeslederen.

Bønnespirer på menyen

John John Bruseth

John John Bruseth oppfordrer alle sine medlemmer til å sykle eller busse til møtene.

Foto: De Grønne

Møte den 7. februar skal vedta både fylkesprogram for partiet og nominerer kandidat til fylkestinget i Møre og Romsdal. Partilederen sier at miljø- og klimapolitikken selvsagt er det aller viktigste. Men har sier at alle og enhver har et ansvar for å tenke på miljøet i alle deler av dagliglivet.

– Selv maten på møtet vårt er inspirert av miljøsaken. I år får møtedeltakerne deilige rundstykker med bønnespirer og linser. Alt er selvsagt økologisk dyrket, sier partilederen.

– Dere er ikke redd for å virke litt sære?

– Det handler om å støtte det økologiske alternativet. Partiet ble stiftet av en gruppe mennesker som tenkte idealistisk. Dette bygger vi videre på, sier Bruseth.

Modernisert parti

Partiet De Grønne har økt sin oppslutning de siste årene. Spesielt etter at partiet fikk inn en representant på Stortinget.

Blomstereng på Herlaugshaugen, Leka

Ifølge John John Bruseth lukter det blomstereng og åker på De Grønnes grupperom på Stortinget.

Foto: Leka kommune

– Partiet har helt klart vært gjennom en moderniseringsprosess. En del av de gamle kampsakene som legalisering av hasj er ute. Partiet skal appellere til flere som deler vår kamp for en bedre miljø og klimapolitikk på alle plan. Også i nærmiljøa, sier Bruseth.

Men De Grønne er ikke helt som andre parti likevel. På Stortinget har partiet skilt seg ut med sin økologiske stil.

– Når jeg besøker Stortinget så spaserer jeg forbi grupperommene til Høyre og Venstre. Lukten av pølser, kjøtt og kanapeer siver ut i korridorene. Når du kommer til De Grønnes rom lukter det åker og eng, humrer Bruseth.