Normal

Denne familien vil bli sunnmøringer igjen

Mannen bak et av tidenes cupfinalemål er igjen på klubbjakt. Nå flørter han med gamleklubben, AaFK. En klubb som er nær hans hjerte.

Michael Barrantes sammen med kona Andra og sønnene Arjen og Enzo

BESØK: Michael Barrantes, kona Andrea og sønnene Arjen og Enzo var tilbake på Color Line Stadion og hilste på gamle kjente. Midtbaneeleganten legger ikke skjul på at han kunne tenke seg en retur til Sunnmøre og spill i AaFK-drakta.

Foto: PRIVAT

Michael Barrantes

HYLLEST: Michael Barrantes takker publikum etter sin siste kamp i AaFK-drakta.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

Få vil protestere om man kaller Michael Barrantes en av tidenes beste AaFK-spillere. Costaricaneren tok de oransje og blå til nye høyder da han spilte i klubben mellom 2011 og 2015, og huskes nok best for en overlegen opptreden i cupfinalen i 2011.

– Dette er en av de flotteste scoringene jeg har sett i en cupfinale, konstaterte kommentatorlegenden, Arne Scheie, da Barrantes scoret sitt andre mål i finalen mot Brann. Midtbanespilleren var totalt dominant foran et fullsatt Ullevaal, med blant annet Michel Platini til stede, og målene hans ble avgjørende i 2–1 seieren.

Navnet Michael Barrantes klinger særdeles godt i alle AaFK-supporteres ører, og denne uka har mannen med den gylne skuddfoten vært på frierferd i Ålesund.

– Det ville være en løgn å si at jeg ikke hadde likt å komme tilbake. AaFK og Ålesund er mitt andre hjem. Dersom de vil ha samtaler med meg, setter jeg meg gjerne ned for å diskutere. Hvis Gud vil, kommer jeg tilbake, forteller costaricaneren.

Gjenopplev noen av Barrantes' perlescoringer:

Video Barrantes farlige fot

– Minnene strømmet på

Michael Barrantes med sønnen Arjen

TOMMEL OPP: Michael Barrantes nyter varme vårdager på Sunnmøre sammen med sønnen Arjen og resten av familien.

Foto: Sissel Beate Brunstad / NRK

Barrantes fikk naturligvis prisen for banens beste i cupfinalen, og senere samme år fikk han Kniksen-prisen for eliteseriens beste midtbanespiller.

Ikke en eneste spiller er igjen fra laget som vant på Ullevaal i 2011, men Barrantes har fremdeles sterke bånd til Ålesund og Sunnmøre. Sammen med kona Andrea og sønnene deres Arjen og Enzo, har de vært i konfirmasjon i Sykkylven denne helga.

Det er ikke tvil om at den vindfulle og våte vestkysten gjorde inntrykk på mellomamerikaneren.

– Allerede da jeg kom med flyet strømmet de gode minnene på. Cupfinalen er et av de beste minnene mine, men jeg husker også de gode vennene og kameratskapet jeg fikk i AaFK og på Sunnmøre.

– Jeg vil rette en varm takk og gi en varm klem til alle som viste vennlighet og hjelpsomhet i Ålesund og på Sunnmøre, legger han til.

– Jeg mistrivdes i Kina

Michael Barrantes

KLUBBJAKT: Michael Barrantes beskrives Kina-oppholdet både som forferdelig og fantastisk. Nå søker han etter en ny klubb.

Foto: Sissel Brunstad / NRK

I 2015 gjorde Barrantes det samme som mange andre eliteseriespillere gjorde på den tiden. Han dro til Kina.

Før pengegaloppen i kinesisk fotball tok fullstendig av, og verdensstjerner fra europeiske toppklubber ble hentet, var norsk fotball det mest attraktive markedet.

En overgang til Kina betydde langt mer penger i lommeboka enn det AaFK kunne tilby, og Barrantes ble værende i 1,5 år.

I 2015 spilte han for Shanghai Shenxin og i 2016 for Wuhan Zall.

– I starten var det helt forferdelig og jeg mistrivdes. Det siste året derimot, var fantastisk. Det er store kulturforskjeller mellom Ålesund og Kina, men jeg lærte mye av å være der. Det var et interessant eventyr, forteller Barrantes.

Nå er han og familien bosatt i Costa Ricas hovedstad, San José, men etter et kort opphold i klubben Cartaginés, står 33-åringen uten klubb.

– Jeg håper å få en ny kontrakt, for jeg har fortsatt en god fysikk og jeg har lyst til å spille fotball, sier den spillesugne midtbaneeleganten.

Møt Barrantes før han drar tilbake til Costa Rica. 
             
Far og son trener fotball på terrassen

Se Barrantes senior trener med Barrantes junior