Hopp til innhold

Mer ferjetrøbbel for Fjord1 MRF

Først grunnstøtte ferja Tustna mellom Edøya og Sandvika. Da Fjord1 MRF hentet avløsningsferje fra Seivika – Tømmervåg fikk den andre ferja i dette sambandet maskinhavari.

Bilferja Aukra

Bilferja Aukra måtte ha hjelp av redningsskøyta for å kome til kai.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

– Det er A-ferja Aukra i sambandet Seivika-Tømmervåg som nå har problemer. Den har fått et motorproblem. Årsaken kjenner vi ikke ennå, sier assisterende direktør i Fjord1 MRF, Frode Ohr.

– Hva gjør dere nå?

– Vi prøver å få posisjonert en 50-bilers ferje som vi håper å få på plass i løpet av ettermiddagen i dag, sier Ohr.

Bilferja Tustna, som i går kveld gikk på grunn mellom Edøya og Sandvika, er imidlertid kommet i drift igjen i sambandet. Bilferja Solskjel er dermed på vei tilbake til Seivika Tømmervåg.

– Solskjel vil være tilbake mellom Seivika og Tømmervåg litt over klokka 11.00. Denne har en kapasitet på 35 biler, sier Ohr.

– Men det er jo lite. Hva gjør dere da?

– Det er bilferja Brandal som nå blir bemannet. Den seiles etter hvert nordover og kommer på plass i løpet av ettermiddagen, slik at den kan ta opp ruta mellom Seivika og Tømmervåg, sier Ohr.

– Men hva er det egentlig som har skjedd med bilferja Aukra?

– Vi har fått melding om at den har fått et motorhavari. Vi kjenner ikke årsaken. Men den må slepes til verksted. Så får vi ta saken deretter, sier Ohr.

– Hvordan er køsituasjonen på Seivika – Tømmervåg?

– Midt på dagen er det litt mindre trafikk enn ellers. Trafikken tar seg opp i ettermiddag. Vi håper at vi har fått på plass bilferja Brandal på dette tidspunktet, sier Ohr.