Menighet kjøper mirakelhuset

Pinsekirka i Ålesund har bestemt seg for å kjøpe trehuset som stod igjen etter bybrannen i 1904.

Pinsepastor Vidar Godø

Pinsepastor Vidar Godø bekrefter at Pinsekirka i Ålesund kjøper Waldehuset.

Foto: Brede Røsjø

Waldehuset, som stod igjen da bybrannen i Ålesund slukte 850 hus, får nye eiere. Pinsekirka i Ålesund har bestemt seg for å kjøpe huset.

– Vi har ikke helt bestemt oss for hva vi skal bruke huset til ennå. Det er et spesielt hus, så vi vil dele det med folket, sier pastor Vidar Godø. Kafé, minimuseum, bønnehus og forsamlingshus er ideer som er lansert.

– Gud beskyttet

Huset som ikkje brann

Einar Gustafson og Linda Eide foran huset som ikke brant da resten av Ålesund gjorde det. Waldehuset ligger i Grensegata.

Foto: Kristin H. Hauge / NRK

Under bybrannen i 1904 flyktet innbyggerne i Ålesund fra flammene, men Anders Nord ble igjen i Waldehuset. Gud hadde lovet han å beskytte huset.

– Vi tror på historien om at Gud bevarte huset gjennom brannen. Det var ingenting som tilsa at huset skulle klare seg, seier Godø.

Etter at Linda Eide viste fram mirakelhuset i serien «Norsk attraksjon», var flere interessert i å kjøpe huset. Det er privatperson som nå kjøper huset for å gi det til menigheten. Pinsekirka vil opprette en egen stiftelse for Waldehuset.

Skal totalrenoveres

De siste årene har huset forfalt. Pinsemenigheten skal renovere huset og sette det opp igjen original stil.

– Huset er i dårlig forfatning. Det første vi må gjøre er å tette taket. Huset må pusses opp for minst en millioner kroner, sier Godø.

Video Pinsepastor vil kjøpe "mirakelhuset"

Video fra da Vidar Godø så nærmere på Waldehuset.