NRK Meny
Normal

Mener politimesteren må være der sokkelansvaret er

Fullt hus for å høre om plassering av politimesteren i Møre og Romsdal

Fullt hus for å høre om politimesterplassering

Trangt om plassen på Petropol torsdag kveld i Kristiansund

Foto: Anne Mari Flatset

Torsdag var det fullt hus på Petropol-konferansen i Kristiansund for å høre en etter en si hvor viktig det er at politimesteren må være der som sokkelansvaret er.

Pål Farstad (V) har sendt brev og bedt justisminister Anders Anundsen forklare hva han vil gjøre for å sikre at Kristiansund beholder sokkelansvaret.

Politidirektoratet mener at hovedsetet for det nye politidistriktet Møre og Romsdal bør være i Ålesund. Farstad mener politimesteren må sitte der sokkelansvaret er.

Pål Farstad

Pål Farstad (V)

Foto: Terje Reite / NRK

– Jeg syns vi må få svar fra justisministeren om han er enig i at den strategiske og operasjonelle styringen av politiets håndtering av det som skjer på sokkelen, skal skje i Kristiansund.

På arrangementet Petropol torsdag kveld, ble det diskutert konsekvenser for offshore-beredskap og lokalisering av politimesteren.Farstad fikk mye støtte.

Per Sefland som er ekspert i beredskapsledelse mener det er svært problematisk at sokkelansvaret og politimesteren skal være delt mellom Kristiansund og Ålesund.Han får støtte for det fra fylkesordfører Jon Aasen (Ap)

Fylkesordfører Jon Aasen og Per Sefland i samtale

Fylkesordfører Jon Aasen (Ap) i samtale med Per Sefland

Foto: Anne Mari Flatset

– Man legger styringen til Ålesund med støtteapparat hos politimesteren, mens miljøet man må jobbe med i akutte situasjoner er samlet i Kristiansund. Det reiser noen problemstillinger som ikke er utredet, sier den tidligere politimesteren på Nordmøre og PST-sjefen.

Sikkerhetsrådgiver Tor G Hansen i Statoil sa at oljeselskapet er veldig fornøyd med systemet slik det er i dag og at de forutsetter at dette blir ivaretatt uansett hvor politi-mesteren bli sittende.

Sikkerhetsrådgiver Tor G Hansen i Statoil

Sikkerhetsrådgiver Tor G Hansen i Statoil

Foto: Anne Mari Flatset