– Nå bør Kinserdal gå av

Rapporten etter dødsfallet til 10 måneder gamle Sebastian i Kristiansund i februar 2015 er hard mot ledelsen i Helse Møre og Romsdal. Orkide-leder Ola Rognskog mener at Kinserdal og styret bør innse at deres tid er over.

Stein Kinserdal
Foto: Øyvind Johan Heggstad

Helsetilsynet har brukt nesten ett år på den omfattende rapporten etter barnedødsfallet i Kristiansund. Både legevakta i Kristiansund, AMK-sentralen i Ålesund og ledelsen i Helse Møre og Romsdal får kraftig kritikk.

Helsetilsynet går lagt i å legge hovedansvaret på styret i helseforetaket. NRK har gått gjennom hele rapporten. På 14 punkter peker ansvaret direkte tilbake på styret som valgte å helgestenge barneavdelingen i Kristiansund.

Etter barnedødsfallet nektet fem styremedlemmer i Helse Møre og Romsdal som stemte for å stenge barneavdelinga i Kristiansund å gjøre rede for synet sitt.

Her er den sterkeste kritikken mot ledelsen i Helseforetaket:

– Både styret og Kinserdal bør være ferdig etter dette

Stein Kinserdal, nestleder Petter Bjørdal og styremedlemmene Torbjørg Vandvik, Kirsti Slotsvik og an

Fem styremedlemmer stemte for å helsestenge barneavdelingen i Kristiansund.

Ola Rognskog er leder for rådmann- og ordførerkollegiet på Nordmøre, Orkide. De har tidligere bedt Stein Kinserdal gå av som styreleder for Helse Møre og Romsdal. Kritikken er ikke blitt mindre etter Helsetilsynets rapport i Sebastian-saken.

– Det er helt naturlig at tillitsvalgte som Kinsedal bør vurdere om det er heldig for Helse Møre og Romsdal at han fortsetter. Basert på kritikken i denne saken mener jeg at det er grunnlag for at han bør trekke seg, sier Rognskog.

Ola Rognskog

– Det er helt naturlig at tillitsvalgte som Kinsedal bør vurdere om det er heldig for Helse Møre og Romsdal at han fortsetter.

Foto: Trond Vestre / NRK

Orkide-lederen mener at Kinserdal og styret bør innse at deres tid er over.

– Styret hadde en syltynn tillit før rapporten fra Helsetilsynet kom. For å opprettholde tilliten til helseforetaket så bør nye koster slippe til, sier Rognskog

NRK har i dag forsøkt å nå Kinserdal flere ganger uten å lykkes. Nestleder i styret Petter Bjørdal ønsker ikke å kommentere saken.

– Jeg ønsker ikke si noe før vi har gått grundig gjennom denne saken i styret. Noe ytterligere kommentarer har jeg ikke, sier Bjørdal.