NRK Meny
Normal

– Totalt sett skal vi stå sterkere i år

Etter en sterk fjorårssesong har Kristiansund Ballklubb maktet å beholde stammen i laget og i tillegg fått inn nye, spennende spillere. Det mener trener Christian Michelsen gir grunnlag for en ny sterk sesong i 1. divisjon.

Christian Michelsen

TRENEREN: Christian Michelsen har mener KBK kan bli bedre i år enn i fjor.

Foto: Roar Halten

Kristiansund Ballklubb er bare 16 år gammel, men i fjorårssesongen var nordmørsklubben få poeng unna direkte opprykk til Eliteserien.

De endte imidlertid på 3. plass og tapte mot Ranheim i play-off-kampen, men KBK-trener, Christian Michelsen, tror hans lag kan by på enda mer problemer for motstanderne i den kommende sesongen.

– Totalt sett skal vi stå sterkere nå enn vi gjorde før fjorårssesongen, også blir et spennende å se hva lag rundt oss har gjort, sier han til NRK.

– Stammen fra i fjor er der, også har vi fått inn litt krydder. KBK blir å regne med i år også, og vi skal gripe muligheten mot Mjøndalen i første serierunde, legger Michelsen til.

Kristiansunds sesong sparkes i gang 4. april i Mjøndalen.

Hentet tilbake toppscoreren

Jean Alassane Mendy, Sandefjord fotball

MÅLSCORER: Jean Alassane Mendy, her som Sandefjor-spiller, er tilbake i Kristiansund.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Til tross for en imponerende fjorårssesong har ikke Michelsen hatt problemer med å finne forbedringsområder for laget.

– Vi har ting vi var veldig fornøyd med i fjor og vi har ting vi ønsker å bli bedre på. Vi ønsker å skape flere sjanser og score flere mål enn vi gjorde i 2015. Samtidig vet man at det da gjerne går litt på bekostning av det defensive og vi må finne den balansen, mener han.

Og med ønske om flere mål har klubben like så godt hentet tilbake deres toppscorer fra 2014, Jean Alassane Mendy. Den gangen noterte han seg for 16 mål i divisjonen.

– Jeg regner med at det blir noen mål fra den gutten i år også. Vi har også lånt «Mido» (Amidou Diop jou.anm.) fra Molde, som er en spennende offensiv spiller, forteller Michelsen.

Mål om topp seks

Treneren spår at lagene som hevdet seg i toppen i fjor kommer til å være der i år også, og at lagene som rykket ned fra Eliteserien er naturlig å regne med i toppsjiktet.

Der forventer han at også Kristiansund skal være og mener at topp seks er et naturlig mål.

– Vi har blitt enige om at vi ønsker å bli bedre enn vi var i fjor. Vi skal stå på og ha fokus på neste trening og neste kamp hele tiden. Vi skal ikke finne opp kruttet på nytt, men vi skal bli bedre og da vet vi at de rundt oss må bli enda bedre for å klare å ta oss, sier Michelsen.