Hopp til innhold

Mellom 45 og 50 mister jobben

Oljeserviceselskapet Aibel i Kristiansund må nedbemanne kraftig og mange ansatte mister arbeidet.

Nye, store kutt i oljeindustrien rammar Kristiansund. I dag vart det kjent at bedrifta Aibel vil kvitte seg med 50 tilsette og halverer dermed kontoret i nordmørsbyen.

SE TV-SAKEN: Bjørg Sandal, kommunikasjonsdirektør i Aibel bekrefter at omtrent halvparten av de ansatte mister arbeidet. Foto/Redigering Eirik Haukenes.

Onsdag ble det klart at Aibel må kutte mellom 45 og 50 ansatte, noe som tilsvarer omtrent halvparten av avdelingen i Kristiansund. I tillegg kutter de 70 stillinger i Bergen.

Nedskjæringen rammer kjernen i bedriften og årsaken er mangel på arbeid for ingeniører i oljenæringen. Dette er kuttrunde nummer to i Kristiansund. I fjor høst ble 35 ansatte sagt opp.

– Det er vanskelige tider i oljebransjen, og når oppdragene minker betyr det at vi ikke har nok arbeidsoppgaver til de ansatte, sier Bjørg Sandal, kommunikasjonsdirektør i Aibel.

Tung dag

Tidligere i dag informerte selskapet de ansatte i Kristiansund. Kommunikasjonsdirektøren sier det var et tungt allmøte ved bedriften i dag.

– Det er klart det er veldig tungt å både gi og få et slik budskap, sier hun.

Det er ennå ikke klart hvem av de ansatte som kommer til å miste jobben.

– De enkelte tilsette vil bli vurdert for oppsigelse og deretter blir de invitert inn på et møte. Og først etter det møtet blir den endelig beslutningen tatt, sier Sandal.

Oppsigelsene starter umiddelbart

Likevel bekrefter hun at de vil starte oppsigelsesprosessen umiddelbart, og at de første personene vil motta oppsigelse i løpet av april.

Hun tror de kommende ukene blir krevende for alle de involverte partene.

– Det er mye usikkerhet inne i bildet, og jeg tror det blir tøft for alle på kontoret, sier hun.