NRK Meny
Normal

Hun er årets meitemark

Midt opp i alt snakket om nedlegging, kommer det nå en gladmelding til Bioforsk Tingvoll.

Reidun Pommeresche
Foto: Heidi Fagna / NRK

Reidun Pommeresche fra Tingvoll er en av landets fremste meitemarkeksperter. I tillegg er hun tungt involvert i forskning rundt biologisk mangfold, insekter, edderkopper, spretthaler og andre småkryp.

Nå har Oikos – Økologisk Norge, tildelt hedersprisen for «Årets meitemark» til Pmmeresche og fylkesagronom Øystein Haugerud.

– Reidun har gjort et enestående forskningsarbeid for å skaffe ny kunnskap om norske meitemarkarter og deres liv i jordbruksjord, sa styreleder i Oikos, Olav Arnar Bø, ved tildelingen av prisen.

En gladmelding

Reidun Pommeresche Øystein Haugerud

Prisvinnerne Øystein Haugrud og Reidun Pommeresche under prisutdelingen.

Foto: Oikos

For et par uker siden ble det klart at styret i Bioforsk foreslo å si opp avtalen med NORSØK og trekke seg ut av kommunen. Anlegget på Tingvoll står i fare for å bli lagt ned.

Bioforsk er et forskningsinstitutt med spisskompetanse på et høyt internasjonalt nivå innen landbruk, matproduksjon, plantehelse, miljø og ressursforvaltning.

Det har ikke lyktes NRK å få tak i prisvinneren, men det er grunn til å tro at pristildelingen er en gladmelding opp i alt snakket om nedlegging.

Om prisen

Prisen blir delt ut årlig, og går til en person eller gruppe av personer som fremmer meitemarkens trivsel og utbredelse i Kongeriket Norge.

Den eller de som tildeles “Årets Meitemark” har rett til å kalle seg “Hedersmeitemark” og kan tiltales som det samme ifølge Oikos.