NRK Meny
Jarlsbergostproduksjon i Elnesvågen
Foto: Gunnar Sandvik

Meieri Møre og Romsdal

Oppsummert

I Møre og Romsdal har Tine meieri i Ørsta, Ålesund, Elnesvågen og Høgset. Også private, som Tingvollost, handterer mjølk i mindre skala.

 • Meir mjølk frå meieriet i Ålesund

  Denne veka startar ei oppgradering av lageret ved Tine Meieriet Ålesund. Produksjonen blir stoppa dei fire vekene dette tar. Årsaka er at Ålesund skal ta over produksjonen av konsummjølk frå Byrkjelo. Det inneber omlag 200 fleire kundar og ein produksjonsauke med omlag fire millionar liter i året.

  Meieriet i Ålesund
  Foto: Pressebilde
 • Vurderer å flytte meieri

  Tine Norske Meierier vurderer å flytte produksjonen av dessertar til Brummunddal, melder Sunnmørsposten.

  Bakgrunnen er at meieriet i Ålesund har større utslepp enn det renseanlegget på Aspøya toler.

  Det pågår eit arbeid for å få til ein avtale mellom meieria og Ålesund kommune. Begge partane har tru på at det skal kome ei løysing.

 • Dieselforureining i Ålesund

  Politiet og brannvesenet har undersøkt området utanfor Meierikaia i Ålesund etter melding om det som kan vere eit dieselflak på 4x70 meter. Forureiningskjelda er ikkje funnen.

  .

 • Ber for meieriet

  Sunnmøre Regionråd oppfordrer på det sterkeste Tine til å satse på meieriet i Ørsta . Rådet skriver dette i sin høringsuttalelse til Tine i forbindelse med planene om å kutte ned på antall meieri. Sunnmøre Regionråd mener Ørstameieriet ligger strategisk til og viser stor evne til nytenking og fleksibilitet.

  Snøfrisk
  Foto: Tine