Måtte på bilverksted for å få ut Tassen

Da gårdskatten Tassen kilte seg fast i grillen på familiens bil, var gode råd dyre. Det måtte en bilmekaniker til for å gi pus friheten tilbake.

Katt i grillen

Den seks måneder gamle katten satt fast i grillen på bilen.

Foto: Sveen Auto

Ragna Marie Mauset fra Surnadal skulle på et møte og parkerte bilen ved idretthallen i Surnadal. Da hun gikk ut av bilen, hørte hun er kjent mjauing, og forstod med en gang at kattungen Tassen hadde lurt seg med.

– Jeg hadde dårlig tid og begynte ikke å lete etter katten. Jeg ringte mannen min Olav og ba han komme, forteller matmor Ragna Marie Mauset.

Det var avisa Driva som først fortalte historien.

Pus i grillen

Pus var svært lettet da han ble berget ut av bilen og fikk kos av matfar Olav Mauset.

Foto: Sveen Auto

Skrudde av støtfangeren

Da Olav kom for å hente pus, hørte han mjauingen, men klarte ikke finne han. Den seks måneder gamle katten er så liten og smidig at han hadde satt seg fast inn bak grillen på familiebilen. Olav hadde ikke med seg verktøy og bestemte seg derfor for å kjøre strake veien til det lokale bilverkstedet Sveen Auto.

– Når slike ting skjer, kaster vi alt vi har i hendene for å hjelpe til, sier Lars Kristian Todal i Sveen Auto.

Han kan ikke huske at bilverkstedet har hatt et lignende oppdrag før. Bilmekanikeren måtte ta av grill og støtfangeren for å berge Tassen.

– Jeg vil si at Tassen har brukt opp ett av sine ni liv. Hadde bilen kjørt lengre, kunne det ha gått verre, tror Todal.

Sjekker før hun kjører

Ragna Marie kommer heretter til å passe på hvor Tassen befinner seg, før hun kjører av gårde.

– Vi får satse på at han ikke gjør dette flere ganger. Han var i hvertfall lettet da han ble reddet ut av bilen. Det var forferdelig trangt der han satt, sier Ragna Marie Mauset.