NRK Meny
Normal

Hødd-treneren måtte beklage Borat-spøk

ULSTEINVIK (NRK): Hødd-trener Lars Arne Nilsen måtte beklage Borat-spøk for sine kasakhstanske gjester.

Pressekonferanse før Hødd-Aktobe

Lars Arne Nilsen (nummer to fra høyre) var ikke forberedt svare på å måtte svare på en feilslått spøk på onsdagens pressekonferanse. Til høyre for Nilsen sitter Hødd-kaptein Jesper Törnquist. Fra venstre Aktobes kaptein Petr Badlo og trener Vladimir Nikitenko.

Foto: Allan Rune Eikrem / NRK

Torsdag spiller Hødd for aller første gang en kamp i en europeisk turnering når Aktobe gjester Høddvoll i den 2. kvalifiseringsrunden til Europaligaen.

Kvelden før den internasjonale debuten måtte Hødd-trener Lars Arne Nilsen beklage for sine kasakhstanske gjester en uttalelse han kom med etter trekningen for noen uker siden.

– Da vi først hørte at vi kunne havne i Kasakhstan tenkte vi umiddelbart på Vladimir Smirnov, Alma Ata, og Borat. For oss er han en artig kar, men slik er det tydeligvis ikke for kasakhstanerne, sier Nilsen til NRK etter overraskelsen.

Filmen Borat, med komikeren Sacha Baron Cohen i hovedrollen, ble en stor suksess da den kom ut i 2006.

– Vi får vel ta på oss blå Borat-drakt og spille, sa Nilsen til VG for noen uker siden, og siktet til den noe spesielle, grønne badedrakten som ble brukt av rollefiguren Borat i filmen

Mente aldri å såre noen

Filmen gjorde ingen suksess i Kasakhstan. Der ble rollefiguren Borat av mange oppfattet som rasistisk.

Da Lars Arne Nilsen ble konfrontert med uttalelsene under den obligatoriske pressekonferansen på Høddvoll onsdag kveld, kom det svært uventet på den humørfylte treneren. Nilsen la seg langflat da han forklarte at dette kun var en spøk. En spøk som altså ikke ble godt mottatt.

– Det var aldri i mine tanker at jeg kunne såre noen, så det må jeg jo bare beklage på det sterkeste, sier Nilsen til NRK.

Nå håper nok Nilsen at beklagelsen når frem til Kasakhstan før returkampen der neste uke.

– Det kan kanskje bli litt farlig for meg der nede. Kanskje må jeg ha med livvakt, sier Nilsen og setter strek for den saken.

– Må spille vår beste kamp noen sinne

Lars Arne Nilsen er full av respekt for laget fra Kasakhstan. Han har sett flere kamper med laget på video, og mener Hødd står overfor en vanskelig utfordring.

– Det virker som et meget godt lag med mange gode fotballspillere. Vi må nok spille vår beste kamp noen sinne om vi skal vinne, spår treneren.

– De er veldig ballsikre. Laget består av kloke og rutinerte spillere med en snittalder på 27 år. Vi må være aggressive og kloke samtidig om vi skal lykkes, mener Nilsen.