Øyen: – Stopp sykehusprosessen

Ordføreren i Kristiansund forlanger på kommunens vegne at prosessen med det nye fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal blir stoppet. Mellom 400–500 møtte opp til en markering i Kristiansund i protest mot overstyring.

Ordfører i Kristiansund forlanger på kommunens vegne at prosessen med det nye fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal blir stoppet. Mellom 400-500 møtte opp til en markering i Kristiansund i protest mot overstyring.

Ordfører Per Kristian Øyen og overlege Ralph Herter under fakkelmarkeringen i Kristiansund torsdag kveld.

fakkeltog i Kristiansund

Rundt 500 personer møtte opp til fakkelmarkeringen i Kristiansund torsdag kveld.

Foto: Roar Halten / NRK

Nyheten om at administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal Astrid Eidsvik går på dagen slo ned som en bombe kl. 15.00 torsdag ettermiddag.


– Meldingen om at Astrid Eidsvik går av kom som et sjokk, sa ordfører Per Kristian Øien da markeringen i Kristiansund starte, torsdag kveld klokka 18.00.

Han forlanger på kommunens vegne at prosessen med det nye fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal blir stoppet. Kristiansund-ordføreren vil ikke akseptere at innstillingen i sykehussaka blir lagt frem neste onsdag, og vil ikke at saken skal bli hastebehandlet.

Forlanger åpenhet

Han forlanger og forventer at de får se alle kort som gjorde grunnlaget for at Eidsvik gikk av.

– Beskjeden herfra er å stoppe prosessen og starte med å bygge tillit på nytt, sa Øyen i sin appell i fakkelmarkeringen torsdag kveld.

Overlege ved Kristiansund sykehus Ralph Herter tok initiativ til markeringen. Omkring 400–500 personer har møtt opp.

– Alle kort må bli lagt på bordet

Ordføreren har i dag sagt at dette betyr at statsråden har grepet inn. I og med at det er Helse Midt-Norge som har reagert ovenfor Astrid Eidsvik, og de tjener kun statsråden, betyr det at han har grepet inn.

– Min umiddelbar kommentar var at dette er et politisk utspring. Statsråden har nå sagt at han ikke har grepet inn og det tar jeg til etterretning.

– Det betyr likevel ikke at ingen har skyld, og da peker vi på Helse-Midt- Vi kan ikke akseptere dette uten at alle kort blir lagt på bordet, sa Per Kristian Øyen på markeringen.

– Vi har møtt opp for å protestere mot det vi syns er et politisk spill, sier Lars Gjestad, som er en av dem som har møtt opp.

– Uakseptabelt

Tillitsvalgt lege Ralph Herther sier prosessen er ødelagt.

– Slik som situasjonen er nå så er det totalt uakseptabelt at prosessen skal videreføres som planlagt. Det er på ingen måte akseptabelt.

Han mener det ikke er mulig å ha tillit til prosessen lenger.