Hopp til innhold

Mann skadet da oljefat eksploderte

En person i 40-årene er brakt til sykehus etter at et oljefat eksploderte ved en bedrift i Fræna mandag formiddag.

Eksplosjon på Farstad

Nødetatene var raskt på plass etter eksplosjonen på Farstad

Foto: Roar Strøm / NRK

Mannen hadde jobbet med en vinkelsliper på fatet. Ulykken førte til en brann og eksplosjon i tanken. Personen ble fraktet til Molde sykehus, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter.

Svein Magne Malmedal ved Fræna lensmannskontor forteller til NRK at mannen låg på bakken da han kom til stedet. Ambulansehelikopteret hadde allerede kommet, og helsepersonell hadde startet med sitt arbeid. Mannen hadde skader i ansiktet, men hvor alvorlige skadene er er ikke klart.

Bevisst etter ulykken

Den skadde arbeidet med et oljefat

Den skadde arbeidet med vinkelsliper på oljefatet da det eksploderte.

Foto: Roar Strøm / NRK

Personen er altså skadd, men var bevisst etter ulykken. Han skulle skjære over fatet eller tønna.

Det har trolig vært gass eller noe annet igjen i fatet som resulterte i at det ble en eksplosjon, opplyser operasjonsleder Leif Bergem-Ohr i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Ulykken skjedde på bilverkstedet hvor mannen arbeider. Da de andre ansatte hørte smellet, utførte de førstehjelp på mannen, og varslet politi og ambulanse om ulykken. Det var flere til stede på bilverkstedet, men ingen andre ble skadd under eksplosjonen, sier Bergem-Ohr.

Politiet opplyser videre at innehaveren av bedriften hvor ulykken skjedde, selv har varslet arbeidstilsynet om hendelsen. Politiet kommer også til å snakke med både den skadde, lederen og de andre ansatt ved verkstedet, sier Malmedal. Trolig var det ikke noen øyenvitner til selve eksplosjonen.