Storgata i Molde
Foto: Eirik Haukenes / NRK

Mann savnet i Molde

Oppsummert

Det ble satt i gang en leteaksjon da en ungarsk mann (37) ble meldt savnet i Molde. Et ektepar i 40-åra ble siktet for frihetsberøvelse, men senere satt fri da mannen dukket opp i Paris. Politiet mistenker nå at ungareren selv har fabrikkert bevis.

 • Vil ikke utleveres

  Den sikta ungareren i forsvinnings-saka i Molde ønsker ikke å bli utlevert fra Frankrike. 37-åringen var opprinnelig meldt savnet, men ble senere pågrepet i Frankrike, siktet for å ha fabrikkert bevis. Politiet har begjært han utlevert, men den prosessen tar ekstra lang tid siden han ikke lar seg utlevere frivillig, skriver rbnett.

  Storgata i Molde
  Foto: Eirik Haukenes / NRK
 • Opprettholder siktelse mot alle tre

  Politiet opprettholder siktelsene både mot den 37 år gamle ungareren som forsvant fra Molde 23. juni og mot ekteparet i 40-åra som ble varetektsfengslet i saken. Kvinnens advokat, Roy Peder Kulblik, sier til Romsdals Budstikke at dette er uforståelig når politiet har fortalt at de tror 37-åringen har fabrikkert bevis. – Jeg forventer at det blir en snarlig henleggelse av saken mot min klinet, sier Kulblik. Ektemannens advokat sier de har full tillit til at politiet gjør en grundig jobb.

 • Ventar framleis på utlevering

  Politiet i Molde ventar framleis på at franske styresmakter skal utlevere den ungarske mannen som blei meld sakna frå byen i slutten av juni. Ifølge politiet kan utleveringssaka ta si tid. Eit ektepar var sikta for bortføring av mannen, og fengsla i to dagar, men blei sette fri då den sakna mannen dukka opp i Frankrike. Politiet held likevel fast på siktinga av dei to