Hopp til innhold

Mann kritisk skadd i Herøy: Flere vitner så ham rett før han ble funnet

Politiet har fått inn flere opplysninger etter at en 26 år gammel mann ble funnet hardt skadd i vegkanten på fylkesveg 654 i Herøy lørdag morgen

En mann ble funnet hardt skadd i veikanten i Herøy.

Kriminalteknikerne undersøker stedet der mannen ble funnet lørdag morgen. (Foto: Bente Anita Pilskog)

Politiet har bedt alle som passerte stedet mellom klokka 07 og klokka 0715 om å henvende seg til til politiet med opplysninger.

– Flere som kjørte forbi stedet før ulykken, har fortalt at de så mannen. Ellers har vi fått opplysninger om skadde biler, sier operasjonsleder i Sunnmøre Politidistrikt, John Bratland.

Etter at mannen ble funnet lørdag morgen var det usikkert hva som hadde skjedd. Politiet visste ikke om han var blitt påkjørt, men har hele tiden arbeidet ut fra en antakelse om at det er det som har skjedd.

Nabo skal ha oppdaget mannen

Ifølge en av naboene var det ei kvinne som var ute med hunden sin, som oppdaga den hardt skadde mannen i mørket i vegkanten.

- Selv merket jeg ingenting før jeg så ut om morgenen. Da var det fulle blålys og mye styr nede på veien, sier en av de nærmeste naboene.

Han sier det har vært flere ulykker i området, og en dødsulykke for flere år siden. Han opplyser også at fartsgrensen nyleg ble satt ned fra 80 til 60 km/t - etter påtrykk fra innbyggerne i området.

Vitner hørte et smell

Mann funnet hardt skadd i Herøy

Politiet har bedt om opplysninger fra publikum.

Foto: Arne Flatin / NRK

Politiet har satt i gang et intensivt søk etter vitner, biler og en mulig gjerningsmann. Men det har vært lite å gå etter og det har vært få bekreftede opplysninger.

Vitner hørte et smell, og det er også blitt observert en bil i nærheten, sier John Bratland.

En stund var også den hardt skadde mannens identitet usikker fordi han ikke hadde på seg legitimasjon. Men utover lørdagen har politiet sporet opp hvem han og har vært i kontakt med familien.

Fløyet til Haukeland

Den 26 år gamle mannen ble fløyet med et Sea King helikopter til Haukeland sykehus i Bergen lørdag formiddag.

– Tilstanden til mannen er kritisk, bekrefter operasjonleder John Bratland.

Kriminalteknikere ble sent til Herøy lørdag formiddag får undersøke ulykkesstedet.