NRK Meny
Normal

Etterforsker mistenkelig dødsfall i Fræna

En mann i 60-årene ble tirsdag kveld funnet død i en bil i nærheten av Elnesvågen i Fræna kommune. Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig.

Laster kart, vennligst vent...

FUNNET DØD: En mann i 60-årene ble funnet død i ved Elnesvågen i Fræna kommune i Møre og Romsdal. Politiet etterforsker dødsfallet.

SISTE: – Vi etterforsker dette som et mistenkelig dødsfall. Det gjenstår mye arbeid, og vi vil ikke gå ut med hvilke funn vi har gjort før vi har litt mer oversikt, sier konstituert avdelingsleder ved etterforskning i Molde, Dag Erling Austvik til NRK klokken 10.55.

Har dere noe holdepunkt for at det har skjedd noe kriminelt?

– Vi etterforsker bredt, og vi har ikke konkludert med om det er sykdom eller om det er noe kriminelt som er årsaken, sier Austvik.

Utelukker du at dette er et drap?

– Per nå utelukker vi ingenting, sier han.

Funnet i bilen

Politiet ble varslet om funnet av den døde mannen klokka 18.51 tirsdag, og fikk meldingen fra AMK. Mannen ble funnet like vest for Elnesvågen sentrum i Fræna kommune.

– Politiet rykket ut og konstaterte at det var en død person som satt i et kjøretøy der, sier operasjonsleder Rolf Anders Korstad i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NRK klokken 5.10 onsdag.

– Ambulansepersonell hadde da prøvd gjenopplivning, og livet stod ikke til å reddes, sier han.

Ønsker tips

Den avdøde er en mann i begynnelsen av 60-årene som er bosatt i Fræna. Dag Erling Austvik sier etterforskingen blant annet vil bringe på banen om det har vært andre til stede når dødsfallet skal ha skjedd.

Politiet etterlyser også tips fra dem som kan ha sett bilen til den avdøde.

– Bilen er en brun Kia, og uansett hvor de har sett bilen, så er vi interessert i informasjon om det, sier Austvik.

Gjør undersøkelser

De pårørende er varslet, og det er besluttet å gjennomføre obduksjon av avdøde torsdag.

– Politiet har vært på stedet og har foretatt kriminaltekniske undersøkelser. Vi har avhørt vitner og foretatt rundspørring. Etterforskingen fortsetter i dag, sier Korstad tidlig onsdag.

– Det er funn på stedet som gjør at vi etterforsker dette som et mistenkelig dødsfall. Foreløpig velger vi ikke å si noe om hva slags funn det dreier seg om, sier Korstad.

Politiet fortsetter med kriminaltekniske undersøkelser og med taktiske undersøker onsdag.

Har ikke kontaktet Kripos

Overfor Romsdals Budstikke sier konstituert avdelingsleder ved etterforskning i Molde, Dag Erling Austvik, at de så langt har valgt å ikke kontakte Kripos for bistand.

– Vi er usikre på hva dette er, men vi gjør de undersøkelser vi må, sier Austvik.

– Ettersom årsaken til dødsfallet ennå ikke er klarlagt, holder politiet alle muligheter åpne, sier han.