Mann døde da han falt gjennom isen

En mann i sekstiåra døde da han gikk gjennom isen på Follandsvatnet på Averøya i Møre og Romsdal søndag. Mannen hadde trolig ligget under isen i en time da han ble funnet klokka 14.49.

Redningsaksjon Averøy

Mannen ble sendt til St.Olavs Hospital med helikopter like etter at han ble funnet under isen.

Foto: Wenche Horne / Brunsvika.net

Politiet fikk melding om at det trolig hadde skjedd en drukningsulykke ved 13.45-tiden søndag. Mannen hadde dratt til det islagte Follandsvatnet for å gå på skøyter.

– Vi fikk beskjed om at at mannen gikk på skøyter og at han har syklet til vannet. Dermed satte vi i gang søk, sier operasjonsleder i Nordmøre og Romsdal Politidistrikt, Jan Erik Kjelle.

Redningsdykkere

Det var redningsdykkere fra Ålesund brannstasjon som fant mannen under isen.

Foto: Wenche Horne / Brunsvika.net

Det var redningsdykkere fra Ålesund brannvesen som fant mannen klokka 14.49. Han ble da umiddelbart sendt direkte til St.Olavs Hospital i Trondheim.

Mannen har trolig ligget under isen i en times tid. Han var livløs da han ble tatt opp av vannet. Nå settes det i gang livreddende tiltak på St.Olavs Hospital, får vi opplyst ved politivakta ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Store redningsmannskap ble satt inn da en mann gikk gjennom isen på Follandsvatnet i Averøy.

Gikk gjennom isen

Både politiet, helsepersonell, brannvesen og redningshelikopter kom raskt til stedet. Det ble satt i gang søk i det forholdsvis store vannet. Det var blitt hørt rop om hjelp fra området, og det var spor mot stedet der mannen etter alt å dømme hadde gått gjennom isen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.