NRK Meny
Normal

Oppdragene står i kø for verftsarbeiderne

Verftsarbeiderne på Møre går en lys sommertid i møte. De kan ta ferie med god samvittighet, for de vet at oppdragene står i kø når de kommer tilbake til høsten.

Skipsverftet Ulstein

Det er stor aktivitet i den innendørs tørrdokka ved Ulstein verft.

Foto: Herskedal, Kjell / SCANPIX

Den maritime næringen på søre Sunnmøre har en ordrereserve på vel 10 milliarder kroner når bedriftene går ut i fellesferie fredag. Dette er den største ordrereserven siden finanskrisen.

– Vi har hatt en stabil høy oljepris. Dermed tenker rederne positivt, og trenger nye fartøyer. Dette gjelder særlig fartøyer som kan operere i oljenæringen på stadig dypere farvann, sier daglig leder i Maritim Forening på søre Sunnmøre, Terje Høybakk.

Også underleverandørene opplever gode tider på grunn av de mange skipsbyggingsoppdragene. Og de ser også for seg en positiv utvikling senere på året.

Mange har gode ordrereserver akkurat nå. Og mange får det enda bedre etter hvert, sier Høybakk.

Den store aktiviteten innen skipsbygging fører til at det nå står mange ledige ingeniørstillinger i næringen. Dette skal imidlertid ikke gå ut over evnen til å innfri alle arbeidsoppdragene som står i kø.

Vi har nok kompetansen som trengs. Men vi trenger flere ingeniører for å ta unna både den daglige planleggingen og arbeidet med nye ordrer som kommer etter hvert, sier Høybakk.