NRK Meny
Normal

Maner til ro før styremøte

Nestlederen i Helse Nordmøre og Romsdal maner til ro for å unngå mer dramatikk i sykehussaken.

John Harry Kvalshaug

John Harry Kvalshaug forstår at Helge Aarseth i går trakk seg fra styrevervet.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

– Styret i Helse Nordmøre og Romsdal må holde seg i ro og ikke skape unødvendig dramatikk, sier nestleder i styret, John Harry Kvalshaug.

Kvalshaug forstår at styreleder Helge Aarseth i går valgte å trekke seg og sier det var et riktig valg.

Han maner til ro i påvente av styremøtet i det regionale helseforetaket torsdag.

– Jeg har forståelse for Helge Aarseths måte å gjøre det på denne måten. Styrelederen står jo mye tettere på de tingene som har skjedd enn det styret gjør, og når han velger å trekke seg, så forstår jeg det, sier Kvalshaug.

Les også:

– Andre vurderer ikke å trekke seg

Styreleder Helge Aarseth vil ikke lenger være med på spillet om sjukehusa. Det han kaller et et politisk spill med brutte løfter, men der også han sjøl har lekket informasjon fra et internt møte.

Helge Aarseth

Helge Aarseth meldte sin avgang som styreleder i Helse Nordmøre og Romsdal mandag.

Foto: NRK

Aarseth ville at kritikken skulle rettes mot han og ikke resten av styret.

Verken nestleder John Harry Kvalshaug eller noen andre i styret for Helse Nordmøre har valgt å trekke seg.

– Nå har jeg ikke snakket med alle, men de jeg har snakket med holder seg nå i ro. På torsdag er det styremøte og jeg forventer da at Helse Midt-Norge umiddelbart etter styremøtet tar et foretaksmøte og legger strukturen for det som skal være Helse Nordmøre og Romsdal, påpeker Kvalshaug.

– Ved at vi nå holder oss helt i ro, så håper jeg at vi ikke skaper unødig dramatikk overfor ansatte og pasienter. Det er tross alt det som er det viktigste helsevesenet driver med, legger han til.

Les også:

– Maktesløse ved utydelige signal

– Vurderer du det slik at Helse Nordmøre og Romsdal nå egentlig står litt maktesløse når myndighetene har gitt signal om ett helseforetak for hele Møre og Romsdal?

– Vi er maktesløse i den sammenheng at de politiske signalene blir veldig utydelige. Da får vi nettopp slike situasjoner, sier Kvalshaug.