Målene blåste vekk i Brattvåg

Kampen i første runde av NM mellom Brattvåg og Molde fikk en uventet start. Begge målene blåste vekk flere ganger. – Dette var komikveld, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud etter kampen.

Det blåser så kraftig i Brattvåg at målet blåste vekk under cupkampen mellom Brattvåg og Molde

Kampen mellom Brattvåg og Molde måtte blåses av allerede etter et par minutter. Grunnen var at målene på begge sider av banen blåste vekk.

Målet til Molde blåste først bort til det ene hjørnet av stadion, og rett etter at ivrige hjelpere fikk satt målet på plass igjen, så forsvant målet til hjemmelaget Brattvåg også.

Etter ca. fem minutter var begge målene på plass igjen, og kampen kunne fortsette.

Holder målene fast

Men det var fart i vindkastene i Brattvågen.

For å sikre at ikke målene skulle forsvinne flere ganger i løpet av kampen fikk arrangørene plassert sandsekker på begge målene. I tillegg stod flere personer ved hvert mål og holdt målene fast.

Nytt stopp i spillet

Men etter ca. 35 minutter spilt så viser det seg at innsatsen for å holde målene på plass ikke er nok.

Målet til Molde gikk denne gangen helt over ende.

Den kraftige vinden skaper store problemer i kampen mellom Brattsvåg og Molde

Målet velter igjen i Brattvåg.

Og like før pause flyttet vinden det ene målet bakover ut av banen.

Før kampen haglet det, og det regnet tett på stadion.

– Dette er helt tragisk

Sportslig leder i Brattvåg IL, Ole Petter Aarsund sa til NRK i pausen at det var på grensa til det forsvarlige det som skjedde på stadion i Brattvåg.

– Dette er helt tragisk. Det er nesten ikke mulig å spille fotball slik det er nå.

Målene på stadion kan ikke boltes fast fordi de skal gi etter dersom spillere kolliderer med stengene. Aarsund var i pausen ikke sikker på om kampen burde fortsette slik situasjonen var på stadion.

– Hadde jeg vært dommer utpå her nå hadde jeg vurdert sterkt å avbryte kampen, sier han.

– Dette er på grensen

Selv om det til tider var særdeles vanskelige spilleforhold på stadion blåste ikke dommeren av kampen.

Etter 30 minutter fant Moldes Tommy Høiland nettmaskene for bortelaget. Og ti minutter før slutt la unggutten Sander Svendsen på til 2–0 for bortelaget. Det ble også sluttresultatet.

Molde-trener Tor Ole Skullerud mener forholdene på banen gjorde at det var tilfeldighetene som rådet på banen.

– Burde kampen vært spilt?

– Det er veldig på grensen. hadde vi stått her og røket ut så hadde vi sikkert vært forbannet, sier han etter kampen.

Etter kveldens kamp er han glad for at Molde kommer seg fra Brattvåg med seier og er videre i NM.

– Det var komikveld utpå her. Det var mye rart, sier han.

Dommeren vurderte å avslutte kampen

Dommer, Mathias Smehus Kringstad, synes det viktigste på banene var å vurdere spillernes sikkerhet.

– Frem mot pause så det ikke så bra ut, og vi diskuterte situasjonen i pausen, men vi var enige etterpå om at det var greit å gjennomføre, sier han etter kampen.

– Men målene flyttet seg tre ganger i første omgang. Er det da forsvarlig?

– Slik vi oppfattet det så flyttet de seg fordi de ikke var sikret. Og når det ble gjort så ble det bedre. Men hadde målene flyttet seg en gang til da så hadde vi nok avsluttet kampen, sier han.