NRK Meny

Må kutte minst 200 stillinger

– Det må bli færre senger og færre ansatte ved sykehusene i Møre og Romsdal, sier direktør i Helse Møre og Romsdal Astrid Eidsvik. Hun sier de må kutte minst 200 stillinger de neste årene.

Astrid Eidsvik - Helse Møre og Romsdal

Direktør i Helse Møre og Romsdal, Astrid Eidsvik, seier dei ikkje har konkludert med nøyaktig kor mange stillingar og senger det er snakk om.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

– Alle klinikker vil bli berørt av de omstillingene vi må gjøre fremover. Ingen av disse vil bli spart, sier Astrid Eidsvik.

Sliter med å få budsjettet i balanse

Helseforetaket får stadig større utfordringer med økonomien. Tidligere i år ble det klart at helseforetaket må spare inn 87 millioner kroner i år for å være i rute med innsparingsplanen 2014 – 2020. Totalt må Helse Møre og Romsdal spare inn 335 millioner kroner i løpet av de neste seks årene.

Nå varsler direktøren at omstillingen for å få økonomien i balanse kan føre til mer enn 200 færre ansatte.

– Foreløpig så har vi ikke konkludert med hvor mange senger og ansatte dette vil dreie seg om. Men hvis vi tar det utfordringsbildet vi har, og gjør det om til antall stillinger, så snakker vi 200–300 ansatte, sier Eidsvik.

Ligger over landsgjennomsnittet

I sakspapirene til dagens styremøtet skrive Eidsvik at sykehusene i Møre og Romsdal har flere ansatte og flere senger per innbygger enn gjennomsnittet for landet.

Eidsvik vet ikke hvor fort de klarer å sette kuttene ut i live.

– Hvor fort de kuttene vil komme er usikkert. Vi er midt inne i budsjettarbeidet så jeg kan ikke være mer konkret på dette tidspunktet, sier Eidsvik.

I dag klokken 10:00 blir styret i Helse Møre og Romsdal orientert om økonomien og planene fremover.

NRK følger møtet på våre nettsider.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.