Hopp til innhold

Må kutte minst 200 stillinger

– Det må bli færre senger og færre ansatte ved sykehusene i Møre og Romsdal, sier direktør i Helse Møre og Romsdal Astrid Eidsvik. Hun sier de må kutte minst 200 stillinger de neste årene.

Astrid Eidsvik - Helse Møre og Romsdal

Direktør i Helse Møre og Romsdal, Astrid Eidsvik, seier dei ikkje har konkludert med nøyaktig kor mange stillingar og senger det er snakk om.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Alle klinikker vil bli berørt av de omstillingene vi må gjøre fremover. Ingen av disse vil bli spart, sier Astrid Eidsvik.

Sliter med å få budsjettet i balanse

Helseforetaket får stadig større utfordringer med økonomien. Tidligere i år ble det klart at helseforetaket må spare inn 87 millioner kroner i år for å være i rute med innsparingsplanen 2014 – 2020. Totalt må Helse Møre og Romsdal spare inn 335 millioner kroner i løpet av de neste seks årene.

Nå varsler direktøren at omstillingen for å få økonomien i balanse kan føre til mer enn 200 færre ansatte.

– Foreløpig så har vi ikke konkludert med hvor mange senger og ansatte dette vil dreie seg om. Men hvis vi tar det utfordringsbildet vi har, og gjør det om til antall stillinger, så snakker vi 200–300 ansatte, sier Eidsvik.

Ligger over landsgjennomsnittet

I sakspapirene til dagens styremøtet skrive Eidsvik at sykehusene i Møre og Romsdal har flere ansatte og flere senger per innbygger enn gjennomsnittet for landet.

Eidsvik vet ikke hvor fort de klarer å sette kuttene ut i live.

– Hvor fort de kuttene vil komme er usikkert. Vi er midt inne i budsjettarbeidet så jeg kan ikke være mer konkret på dette tidspunktet, sier Eidsvik.

I dag klokken 10:00 blir styret i Helse Møre og Romsdal orientert om økonomien og planene fremover.

NRK følger møtet på våre nettsider.