Hopp til innhold

Deler av Volda fortsatt uten strøm

Turid Nautvik må mate over 7500 høner for hånd. Men det kunne gått mye verre – med en knust silo var gårdseieren redd dyrene ikke ville få mat i det hele tatt.

Eier av Kornberg Hønseri, Turid Nautvik

Eier av Kornberg Hønseri, Turid Nautvik, må mate over 7500 høner for hånd etter at orkanen Dagmar har satt en stopper for strømtilførselen.

Foto: Privat

Mens flere og flere i fylket kan gå tilbake til en rolig hverdag, er konsekvensene av orkanen Dagmar på langt nær forbi for Turid Nautvik. Torsdag ettermiddag ligger gården i Dalsfjorden i Volda fortsatt mørkelagt – slik den har gjort siden klokken halv seks første juledag.

- No må det vere nok ekstremver

– Ser ut som eit katastrofeområde

Når over 7500 høner må ha mat, og utstyret er slått ut av spill, må god gammeldags håndkraft til.

Turid Nautvik, Dalsfjorden i Volda

Nautvik må fortsatt klare seg uten strøm på gården i Volda. I forgrunnen ligger siloen som ble knust av orkanen Dagmar.

Som i flere av de hardest rammede områdene, stiller venner og familie opp for hverandre. Mor Solfrid Nautvik var torsdag formiddag hos datteren sin for å hjelpe til med å plukke egg.

– Det er helt klart at bøndene sliter når strømmen er borte. Vi håper vi snart kan få alt opp å gå, men vi har fortsatt ikke fått noe klar beskjed, forteller hun.

Dagmar knuste siloen

Morgenen etter Dagmar sin fremfart, ble Nautvik klar over at mangelen på strøm ikke var det eneste problemet for gårdsdriften. 9 tonn med lagret fôr nyttet lite etter at orkanen hadde revet siloen i stykker.

Ber folk vere forsiktige når dei skal rydde orkanskog

Hadde maks «Dagmar»- flaks

– Heldigvis klarte vi få tak i noen nye sekker, så at vi kunne gi hønene mat, forteller hun.

Men hvordan har dyrene det mitt oppe i alt dette?

– Heldigvis har vi et aggregat som får viftene i gang, så da får de vann, lys og luft. Men aggregatet må fylles på hver tredje time, så det er utrolig mye jobb, forteller hun.