Må fjerne transformatoren etter storbrann

– Hele transformatoren på 250 tonn må fjernes og skiftes ut etter brannen på Sunndalsøra. Det forteller kommunikasjonssjef Martha Hagerup Nilson i Statnett.

Brann i trafo på Viklandet i Sunndal
Foto: Jan Erik Vangen

Martha Hagerup Nilson

Martha Hagerup Nilson

Foto: Statnett

Det var klokka 16.15 søndag at alarmen gikk på Sunndalsøra. Brannen i transformatorstasjon på Viklandet rett før Sunndal sentrum, førte til store skader på stasjonen.

Les også: Vurderer om ein skal la oljen brenne ut

Les også: Store skader etter brann i transformatorstasjon

Ny transformator på vei

Bilder fra brannstedet dagen derpå, Mannskap fra Statkraft går forbi. Bilder fra brannen. oversiktsbilde over Hydro Sunndal

Statnett driver fremdeles å sjekker skadeomfanget etter brannen søndag. De har fremdeles ikke den fulle oversikt over skadeomfanget.

– Hele transformatoren på 250 tonn må fjernes. Vi håper en ny skal være på plass i løpet av 4-6 uker. Vi har beredskap for slike situasjoner, og vi henter nå opp en transformator fra vårt lager på Østlandet, sier Nilson.

Statnett har fremdeles ikke full oversikt over kostandene etter brannen.

– Når vi får tatt ut transformatoren vil vi undersøke om den lar seg reparere. Derfor er det umulig å si noe om kostandene etter brannen foreløpig, sier Nilson.

Transformatoren inneholdt også 80.000 liter kjøleveske.

– Denne vil nå bli sjekket grundig. Statusen på denne vil også gi oss kunnskap om hvor store skader transformatoren har fått. Oljen vil på ett tidspunkt bli tappet ut, og det er usikkert om de 80.000 litrene med kjøleolje kan gjenbrukes, sier Nilson.