«Lysleite» er nominert til Gullruten

«Lysleite» er nominert til Gullrutens Fagpris som deles ut 24. april.

No. dokumentar. Har mørketida eit ufortent dårleg rykte? Det meiner filmfotograf Tor Sivertstøl som reiser frå Vestlandet til Vesterålen på jakt etter lyset. På vegen møter han målaren Ørnulf Opdahl og fleire andre kunstnarar som har eit spesiel godt forhold til mørketida.

Se dokumentaren her.

Filmfotgraf Tor Sivertstøl

Filmfotograf Tor Sivertstøl har festet lys og stemninger til film.

Foto: Jonathan Gregory

Filmselskapet Tindefilm fra Molde er nominert til Gullrutens Fagpris 2014. Det skriver Romsdals Budstikke.

–Dette er viktig for oss. Vi etablerte oss for to år siden og har nå fått en god start, sier filmprodusent Hilde Nerland fra Molde, til avisen.

Fagprisene deles ut 24. april på Chat Noir i Oslo.

Nominert for «beste foto enkamera»

Fotograf i Tindefilm, Tor Sivertstøl, er nominert for «beste foto enkamera», som betyr at samme kamera er brukt under hele filminnspillingen.

Tor Sivertstøl har i mange år jobbet i NRK som fotograf på serien «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». På disse turene sammen med Oddgeir Bruaset har han reist over store deler av landet. Og på disse reisene så han stadig vekk lys og stemninger som han gjerne ville feste til filmen.

Han forelsket seg spesielt i Nord Norge. Dermed ble det dokumentar.
Sivertstøl reiser i dokumentaren fra Vestlandet til Vesterålen på jakt etter lyset. På veien møter han maleren Ørnulf Opdahl og flere andre kunstnere som har et spesiel godt forhold til mørketiden.