Hopp til innhold

Lovnader fra Brustad

Helseminister Sylvia Brustad står fast på løfta fra valgkampen. Nytt sjukehus i Molde og ny barneavdeling i Ålesund blir ikke utsatt.

Sylvia Brustad
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Pengemangel har skapt uro rundt byggeprosjekta, men statsråden er klar på at hun står ved løfta sine.

Forstår ikke usikkerheten

Hun forstår ikke at folk i fylket er urolige for om dette kommer på plass.

- Det er det ingen grunn til. Planlegginga av de to prosjektene fortsetter i år. Folk i Møre og Romsdal kan være trygge på at begge de to tingene kommer på plass.

- Etter et møte med styrelederen i Helse-Midt nylig ble det i etterkant sagt at prosjekta måtte bli utsatt på ubestemt tid. Er dette feil?

- Vi hadde møte om flere ting, uten at jeg skal gå inn på det nå. Det er helt klart at det står ved lag. Helse Midt-Norge har satt av penger både til at planlegginga av nytt sjukehus i Molde og ny barneavdeling i Ålesund.

- Vil du gå inn å overstyre hva pengene skal brukes til?

- Nei, jeg har stor tillit til at styret i Helse Midt-Norge prioriterer innenfor de rammene de har fått.

10.juni kommer helseministeren og styreleder i Helse Midt-Norge, Kolbjørn Almlid, på besøk til fylket for å møte ansatte og ledelse ved sykehusene.

Tidsfester ikke

Regjeringa er tidligere blitt anklaga for løftebrudd etter at statsminister Jens Stoltenberg var i fylket på valgkampturne i høst. Da ble det sagt at bygginga av barneavdelinga i Ålesund kunne starte i år.

Brustad vil ikke høre snakk om noe løftebrudd, og sier at planlegginga fortsetter, men kan ikke si noe om når bygginga av de to prosjektene starter.

- Det har Helse Midt-Norge ansvaret for. Jeg er sikker på at de kommer til å avklare det når tiden er inne.