Hopp til innhold

Lover mindre kø i år

Sommeren er endelig her og med den følger festivalarrangementene. Produksjonen av Sommerfesten på Giske går nå på for fullt, og arrangør Ante Giskeødegård lover at det skal bli mindre venting i år.

sommerfesten på giske 2011

Hele tjuefem tusen mennesker forventes når entreene åpnes trettiende juli på Giske, i år skal det bli like mye folk - men mindre kø.

Foto: Momentium

 Ante Giskeødegård

Giskeødegård i Momentium arbeider for at Sommerfesten på Giske skal bli nn suksess atter en gang.

Foto: Momentium

Det forventers tusenvis av besøkende på Sommerfesten på Giske. Med slike mennekseall er venting er ikke til å unngå, men denne gang forsikrer Ante Giskeødegård om at de skal gjøre det de kan for å få køene ned.


- Sommerfesten hadde omtrent tjuefem tusen gjester i fjor, og vi regner med minst like mange i år. Folk klaget da på lange matkøer og mye venting, så vi har arbeidet en del med logistikken for å få mer effektivitet generelt på hele festivalen. Vi har funnet ut at vi må selge mat i tillegg til den som blir utdelt gratis, for å møte den store etterspørslen etter mat og drikke.

Slo alle rekorder i fjor: Ny besøksrekord for Sommerfesten


Hadde aldri gått uten lokale sponsorer.

Sommerfestivalen på Giske

Dette er festen folk gleder seg til hele året. Arrangemanget kan de takke lokale sponsorer for.

Foto: Kristin Stoylen

Den populære festivalen krever store sikkerhetstiltak. Momentium har til nå brukt en halv million bare på sikkerhet. Han forteller at uten lokale sponsorer ville festen aldri ha blitt.


- Det er nok av festivaler som blir avlyst fordi budsjettene ikke rekker. Sommerfesten koster millioner av kroner å arrangere, og hadde det ikke vært for positiviteten fra lokale sponsorer hadde vi aldri kunne arrangert festivalen. Det spesielle konseptet som Sommerfesten har, nemlig at det er en spleisefest og en vennefest, har fått folk til å hjelpe til på mange forskjellige måter. Takket være dem kan vi arrangere en av de største happeningene på vestlandet sommer etter sommer.

Disse har allerede gitt sitt bidrag: Støtte til festivalane Støtte til festivalane

Trenger frivillige

Ante Giskeødegård oppfordrer folk til å melde seg som frivillige:

- I fjor fikk vi seks hundre og femti frivillige, og vi trenger minst like mange i år for at det skal gå rundt. Så dette er en oppfordring til alle de som har lyst til å jobbe med noe veldig spennende om å melde seg opp som frivillig og gjør en innsats på Sommerfesten.

Sommerfesten på Giske 2011

Den popilære Sommerfesten på Giske er åpen for falle

Foto: Kristin Stoylen

Folk har store forventninger

Ante forteller at dette er festivalen folk gleder seg til hele året. Sommerfesten har også vekket interessen hos folk i utlandet.

- Det har blitt slik at mange legger opp feriene sine slik at de kan delta på Sommerfesten. I fjord hadde vi gjester fra tretti ulike nasjoner. Sommerfesten har blitt en nasjonal festival. Spør du noen i Oslo om Sommerfesten foreksempel, så har alle hørt om den.. Det spesielle konseptet med at dette er en vennefest, en spleisefest tror jeg også gjør at folk både i inn og utland synes det er kjekt å være med i tillegg til at gode artister trekker folk overalt.


Travis til Sommerfesten

sommerfesten på Giske

Momentium har booket store artister i år, en av dem er verdenskjente Travis

Foto: Kristin Stoylen

På spørsmål om hvilke artister som skal trekke folk i år, svarer Ante Giskeødegård dette:

- Vi har en lang rekke artister som skal spille. Det er oppimot førti artister som er klare nå. Som tidligere vil det være en mix av store internasjonale artister og nasjonale artister. Også mer upcomming artister og lokale artister vil opptre. Stjernen denne gang er Fran Healy fra popbrit bandet ”Travis”. De trekker tusenvis av mennesker uansett hvor i verden de spiller, så vi er glad for at de tar turen på Giske i sommer.
Se her hvilke artister som kommer til Somemrfesten i år: Seks Spellemenn til Sommarfesten