NRK Meny
Normal

Tar splitthopp ved stupet - se video

Flere turister beveget seg over sperringene og ut på det livsfarlige Flydalsjuvet i Geiranger fredag ettermiddag.

Livsfarlig lek ved Flydalsjuvet i Geiranger

Turisten hopper opp og ned og tar splitthopp på kanten av stupet. Flere turister går over sperringene hvert år.

Mann på flydalsjuvet

Mannen sitter på kanten av Flydalsjuvet. Der er det langt ned.

Foto: Jorge Dalsbø/PRIVAT

Storslagen natur lokker rundt 700 tusen turister til Geiranger på Sunnmøre hvert år. Blant de mer populære stedene å besøke er utsiktspunktet Flydalsjuvet.

Les også:

Det er laget til platåer man kan nyte fjordutsikten fra, men nok en gang har det blitt observert turister som trosser sperringene og beveger seg helt ut på kanten av stupet.

Fredag ble Jorge Dalsbø vitne til to utenlandske turister som stod og hoppet på kanten av stupet, mens de tok bilde av hverandre.

Han er sjokkert over hvordan enkelte risikerer livet.

– Jeg kjente det i magen og synes det var ubehagelig å se på han som satt på kanten der. Sikringen er der for at man ikke skal bevege seg ned dit og utsette seg selv for fare. Men det er noen som ikke tenker over konsekvensene det kan ha. Plutselig går det galt og du faller ned, sier han.

Politiet reagerer: – Ikke bra i det hele tatt

Per Åge Ferstad

Per Åge Ferstad i Møre og Romsdal politidistrikt liker ikke at turister går over gjerdet.

Foto: Politiet

Omtrent hver sommer blir det rapportert om tilreisende som ikke respekterer sperringene. Politiet liker ikke at turistene utsetter seg selv for fare gang etter gang.

– Det har vært en del tilfeller av dette opp gjennom tiden, og det er ikke bra i det hele tatt, sier vakthavende ved politiets operasjonssentral på Sunnmøre, Per Åge Ferstad.

Gjerdet er satt opp for en grunn mener han.

– Det er høyt ned og gjerdet skal ikke forseres. Jeg håper folk vil holde seg på riktig side i fremtiden, sier Ferstad, men har ikke kjennskap til om det er et lovbrudd å gå over gjerdet og ned på Flydalsjuvet.

Folk på flydalsjuvet geiranger

En mann har gått over gjerdet og er på stupkanten på Flydalsjuvet.

Foto: Jorge Dalsbø/PRIVAT