Hopp til innhold

Død mann funnet i sjøen: – Vet lite om hva som har skjedd

Politiet vet lite om hvordan en mann i 50-årene havnet i sjøen i Ålesund. Nå skal de gå gjennom materiale fra kameraovervåkingen i området.

Skateflukaia

SKATEFLUKAIA: Det var tidlig tirsdag morgen at en mann ble observert i sjøen i Ålesund sentrum.

Foto: Lise Kristin Valgermo / NRK

Det var i 07.45-tiden at politiet fikk inn melding om at en person var observert i sjøen, like ved hurtigbåtene ved Skateflukaia i Ålesund.

Skateflukaia brannbil politi

Skateflukaia i Ålesund.

Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK

Det ble satt i gang gjenopplivende førstehjelp, men etter en halv time ble personen erklært død. Politiet vet så langt ikkje hvordan mannen havnet i sjøen.

– Det er foreløpig ingenting som tyder på at det har skjedd noe kriminelt, men i og med at vi vet så lite kan vi ikke utelukke det, sa politiets innsatsleder Per Ivar Hovden til NRK tirsdag formiddag.

Tirsdag ettermiddag bekrefter etterforskningsleder Roar Fylling i Møre og Romsdal politidistrikt at det var en mann i 50-årene bosatt i Ålesund som ble funnet livløs i sjøen tirsdag morgen. Det skriver Sunnmørsposten. Pårørende er varslet. Ifølge avisen vil politiet ta stilling til spørsmålet om obduksjon onsdag.

Etterretning og krimteknisk på stedet

Politiet vet ikke hvor lenge mannen har ligget i sjøen, og skal nå gå gjennom kameraovervåking i området.

Innsatsleiar Per Ivar Hovden

Politiets innsatsleder, Per Ivar Hovden.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

– Det blir jobbet med å sjekke ut kamerasystemene som er her i havnebassenget, for å se om vi klarer å lokalisere hvor og når eventuelt vedkommende havnet i sjøen, forteller innsatsleder Per Ivar Hovden til NRK.

– Kan det ha skjedd noe kriminelt?

– Foreløpig er det ingenting som tyder på det, men i og med at vi vet så lite kan vi ikke utelukke det. Vi har koblet på etterretning og vi har krimteknisk på stedet. Vi dekker opp alle muligheter inntil videre.