Listhaug: – Går ikke inn i enkeltsaker, uansett

Den høygravide småbarnsmoren som kan bli sendt ut av landet ble ikke hørt av innvandringsministeren. Listhaug stoler fullt på utlendingsmyndighetene.

Leah ser film på fars mobil

SENDES UT: Høygravide Azmera Tesfaye Beshir sammen med datteren Leah og samboer Lars Tore Bjermeland. Sammen med biskopen i Møre håpte de at innvandringsministeren ville se nærmere på Beshirs søknad.

Foto: Roar Strøm / NRK

Mandag fortalte NRK historien om Azmera Tesfaye Beshir. Allerede torsdag kan hun bli sendt ut av landet og forlate samboer og barn hjemme i Norge.

Beshir fikk avslag på sin søknad og ønsket at innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) kunne se nærmere på hennes sak. Det skjedde ikke.

Ordfører engasjerer seg

Listhaug er listetopp for Fremskrittspartiet i Møre og Romsdal. Den siste tiden har hun reist rundt i hjemfylket og tirsdag kom turen til Vestnes.

Sylvi Listhaug og Geir Inge Lien

Innvandringsminister Sylvi Listhaug ville ikke diskutere saken til Azmera Tesfaye Beshir med Vestnes-ordfører Geir Inge Lien.

Foto: Remi Sagen / NRK

Vestnes-ordfører Geir Inge Lien (Sp) ville ta opp saken til Beshir med Listhaug. Han ønsker at saken skal bli vurdert på nytt.

Men beskjeden ordføreren fikk var at Listhaug ikke ville gå inn i enkeltsaker, uansett.

– Jeg synes det er hjerteskjærende og umenneskelig å gjøre noe slikt. Jeg synes at det burde det bli tatt en ny og grundig vurdering og se på enkelttilfeller, sier Lien.

Stoler på utlendingsmyndighetene

Små og store som har fått opphold i Norge, fikk et møte med Listhaug på nært hold i dag. Da NRK tar opp Beshir sak, svarte Listhaug at hun har tillit til behandlingen av Beshirs søknad.

Sylvi Listhaug

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Foto: Remi Sagen / NRK

– Jeg har tillit til at utlendingsmyndighetene gjør en god jobb.

– Men hva om de ikke har gjort det?

– Som sagt stoler jeg på at utlendingsmyndighetene gjør en god jobb.

– Det kommer enkeltsaker fra hele landet. Selvfølgelig gjør det noe med lokalsamfunnet når man har blitt kjent med de. Det er hyggelige og snille mennesker, men det er ikke det som avgjør om du får bli i Norge, sier Listhaug.

Biskopen ber Listhaug revurdere

Biskopen har sagt at hun vil følge småbarnsmoren på flyet tilbake til Etiopia, om nødvendig. Men biskop Ingeborg Synøve Midttømme håper i det lengste ministeren vil lytte til hennes og familiens bønn.

Ingeborg Synøve Midttømme

Møre-biskop Ingeborg Synøve Midttømme sammen med Beshirs snart to år gamle datter Leah.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Trekk tilbake den politiske instruksen som UDI har fått. La dem få lov til å bruke skjønn og se hvordan denne saken da vil ende, sier Midtømme.

En av Midtømmes største bekymringer er hvordan det skal gå med Beshir og hennes ufødte barn. Beshir skal etter planen forløses med keisersnitt på Molde sykehus i midten av januar.

– Jeg vil kjøpe en flybillett og være med for å se om hun og barnet kommer levende frem. Jeg vil se hvilke muligheter hun har for å føde barnet deres der nede, sier Midtømme.