NRK Meny
Normal

Gir Rekdal og Mathiesen æren

Manchester United-keeper Anders Lindegaard nyter stor tillit hos manager Alex Ferguson. I konkurranse med David de Gea er han langt på veg blitt førstekeeper på United. Nå gir han tiden i Aalesund æren for suksessen.

Anders Lindegaard

Anders Lindegaard nyter stor tillit og har fått mye spilletid på Manchester United i det siste.

Foto: Scott Heppell / Ap

Like før helgen var det Anders Lindegaard sin tur til å ha nettmøte på Manchester Uniteds hjemmeside. Her fikk keeperhelten spørsmål om det meste man kan spørre en fotballspiller om. Og en rekke ganger fant Anders Lindegaard det verdt å trekke frem sin fortid i AaFK.

– Han gav meg sjansen

Fra den danske supporteren Andreas Higsted fikk Anders Lindegaard spørsmålet om hvilken person som har påvirket Lindegaards karriere mest. Lindegaard svarte utfyllende, og det var to norske navnn Lindegaard nevnte først.

– Det er manageren i min norske klubb Aalesund, Kjetil Rekdal. Han var den som gav meg sjansen. Og jeg har mye å takke ham for, svarer Lindegaard.

Trekker frem keepertreneren

Lindegaard er ikke sen om å trekke frem enda en person fra Aalesunds rekker. Dette er mannen som har trent frem en rekke keepertalenter i sunnmørsbyen.

– Også keepertreneren i min gamle klubb, Frank Mathiesen, skriver Lindegaard, før han også trekker frem sin agent Michael Stensgaard.

– Lærte strafferedning i Norge

Anders Lindegaard får også spørsmål om hvor gammel han var før han reddet sin første straffe. I svaret avslører han at han ikke kan huske dette, og at han ikke var særlig flink til strafferedninger før han kom til Aalesund.

– Jeg var ikke flink til å redde straffer før jeg kom til Norge. Og jeg husker den viktigste straffen jeg har reddet. Det var i den norske cupfinalen. Det er fortsatt et av de beste øyeblikkene i min karriere. Jeg føler glede når jeg tenker på det. Jeg spilte for Aalesund mot Molde, Mame Biram Dioufs gamle klubb.

– Vi ville bli «Man of the Match»

Anders Lindegaard sier han aldri kommer til å glemme cupfinalen mellom Molde og Aalesund i 2009. I dag er han og Moldes tidligere spiller Mame Biram Diouf lagkamerater i Manchester United. Men under cupfinalen var de sterke rivaler.

– De var store favoritter. Vi vant selv om vi spilte med bare 10 mann store deler av kampen. Det var en fantastisk dag. Diouf spilte i den kampen. Jeg tror han scoret også. Det sto mellom ham og meg om hvem som skulle bli kampens beste. Og vi vant da jeg reddet straffen. Diouf og Molde hadde nok vunnet om jeg ikke hadde reddet. Han var briljant den dagen, skriver Lindegaard.