Lett match for Aafk, Molde målløse

Hønefoss ble aldri noen målstokk for AaFK. Vant lett 4–1. Molde-Sogndal endte 0–0.

Aafk-Hønefoss

AaFK hadde ingen problemer med å slå Hønefoss i storhallen i Ålesund fredag kveld.

AaFK hadde små problemer med å beseire Hønefoss i storhallen i Ålesund. 700 tilskuere fikk se en tam 1. omgang der bortelaget tok ledelsen 1–0 etter slurv i Aafk-forsvaret.

Magnus Sylling Olsen utliknet på en fantastisk heading, og stillingen ved hvilen var 1–1.

I 2. omgang satte AaFK inn Michael Barrantes, og da fikk Aafk-angrepet fart på sakene. 2–1 kom på straffe ved Fredrik Ulvestad før Barrantes selv la på til 3–1.

4-1-målet var det Hønefoss selv som fortærte AaFK. Flere unge spillere fikk sjansen på slutten av kampen, uten at de fikk tid nok til å markere seg.

Molde

Kampen startet svært kjedelig i Molde. 1. omgangen var preget av lite sjanser og varierende spill. Ikke noe å si på at lagene gikk målløse til pause.

Etter pausen var det litt mer trøkk i kampen, men uten at Molde klarte å tukte Tore André Flo og co. Kampen ebbet ut med 0–0 etter 90 minutter, og Solskjær har en del ting å rette på før seriestart.

AaFK testet reservebenken

A-troppen er fremdeles plaget med en del skader. Lars Fure, Adam Honningsvåg Sellami, Kjell Rune Selling, Leke James og Amund Skiri er alle ute til kampen mot Hønefoss.

– Vi kommer til å bruke spillere som ikke fikk prøve seg mot Hødd sist helg, sier assistenttrener Kent Bergersen.

– Det betyr at flere spillere vil få sjansen til å vise seg frem i dag, sier Bergersen.

AaFK stiller med følgende lag fra start:

Sten Grytebust i mål. Forsvar: Edvard Skagestad, Ville Jalasto, Daniel Arnefjord og Jo Matland.

Midtbane: Magnus Sylling Olsen, Peter Orry Larsen, Jason Morrison og Fredrik Ulvestad.

På kant en spiler Demar Philips og på topp Sander Post.

Moldes nye nigerianer spiller ikke

Molde sin kamp mot Sogndal starter 18.00 på kunstgressbana i Årølia.

Moldes nysignering, midtbanespilleren Emmanuel Ekpo fra Nigeria kommer ikke til å vise seg frem i denne kampen. Han har fått fri til å dra hjem til Nigeria for å hente flyttelasset sitt.

Men alt tyder på at nysigneringen får vise seg frem allerede i neste treningskamp.

MFK-trener Ole-Gunnar Solskjær disponerer en nesten 100 prosent skadefri tropp. Bare Bently sliter med skade. Han har vært ute siden i fjor høst, men ifølge Molde kan han være klar om ikke altfor lenge.

Molde stiller med følgende lag:

Elias Valderhaug i mål, Sean Cunningham, Vegard Forren, Even Hovland, Magne Simonsen, Magne Hoseth, Magnus Wollf Eikrem, Jo Inge Berget, Joshua A. Gatt, Davy Angan, Mattias Mostrøm.