NRK Meny
Normal

Leteaksjonen etter seilfly: Ber alle i fjellet se etter spor fra flyet

Ledelsen for leteaksjonen etter det savnede seilflyet på Bjorli ber nå alle som vandrer i fjellet om å se etter uvanlige spor i terrenget. Flyet kan være vanskelig å oppdage fra helikopter.

Leteaksjon Bjorli

BJORLI SØNDAG: Også helikopter fra forsvaret deltar i letingen.

Foto: Anne Katrine Jensen

Leteaksjonen pågår nå for fullt i fjellene omkring Bjorli, i den nordligste delen av Gudbrandsdalen. Letingen pågår nå i et stort område i grensetraktene mellom Oppland og Møre og Romsdal.

– Problemet nå er at flyet kan være vanskelig å oppdage fra luften, sier Anne Kathrine Jensen. Hun deltar i leteaksjonen og har fått til oppgave å gå ut med denne oppfordringen.

Hun legger vekt på at sporene i terrenget ikke trenger å være så store. Flyet er lite og lett. Dermed trenger ikke sporene å være så omfattende som det man forbinder med andre flyulykker. I skogsområde kan for eksempel mindre skader som knekte greiner være verd å undersøke.

Leteaksjon Bjorli

BJORLI SØNDAG: Ulykken har gjort sterkt inntrykk på alle i flymiljøet. Mange småfly-piloter deltar i letingen.

Foto: Anne Katrine Jensen

Dermed appellerer hun til folk som går i fjellet om å være observante. Bønnen om å være med og lete går til alle som ferdes i terrenget i Reinheimen, Tafjordfjella, Trollheimen, Rondane, Dovrefjell, Sunndalsfjella og Jotunheimen.

Store deler av Norge har høstferie nå, og dermed er det stor trafikk i fjellet. Vi håper alle kan ha øynene åpne og se etter uvanlige spor i terrenget, sier hun.

Det var like før klokka 19.19 sist torsdag at piloten på seilflyet sendte ut en nødmelding. Siden da har flyet og piloten vært sporløst forsvunnet. Piloten er en mann i 30-årene.

Leteaksjon Bjorli

BJORLI SØNDAG: Også et av forsvarets redningshelikoptre deltar i letingen.

Foto: Anne Katrine Jensen

Flere helikoptre er i luften og deltar i letingen. Det er også flere småfly. Mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder og Sivilforsvaret deltar også under ledelse av politiet.

Den som har observasjoner kan kontakte politiet på telefon 02800.