NRK Meny
Normal

Spanjol funnet død ved Prestfonna

Politiet bekrefter nå i kveld at mannen som den alpine redningsgruppen fant tidligere i dag er den savnete spanske mannen (23). Pårørende i Spania er varslet.

Leteaksjon Rauma

Her er fire klatrere i Prestfonna i Rauma. Mannen ble funnet omtrent der de to øverste klatrerne står.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Laster Twitter-innhold

Mannen ble meldt savnet torsdag klokka 22. Det ble da satt i gang en omfattende leteaksjon som på gikk gjennom hele natt til fredag og ut til 15.15-tiden da mannen ble funnet.

Fant mannens sykkel

Etter en hel natts leting i kalde minusgrader, kunne politiet bekrefte rundt 09:30-tiden at sykkelen til den savnede ble funnet i Gryttenområdet, mot Litoppen i området Setnesfjellet (1.236 moh.).

Det var en hund som lokaliserte de første sporene i bratt terreng i fjellet, på snøbreen Prestfonna.

Kjentmann i området, Kjetil Svanemyr, forteller at denne ruten er en lite benyttet rute til toppen, med mindre man er fjellvant.

Fredag i 13-tiden tok et redningshelikopter mannskap opp til et område der det var sett spor som kunne være blodspor. Mannskapet måtte bevege seg i svært bratt terreng.

Skled sannsynligvis på Prestfonna

Leteaksjon, Åndalsnes

Wenche Toven ved Norsk Folkehjelp.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Wenche Toven, fra Norsk Folkehjelp, forteller at det er mulig å ta seg opp Prestfonna med stegjern og isøks, men at det er veldig glatt.

– Det er veldig hardt der og den har store og dype sprekker. Søket som gjøres der er for å se om han har sklidd, havnet i en av sprekkene og havnet under snøen, forteller Toven.

– Den savnede var fjellvant

Den 23 år gamle spanske mannen ble meldt savnet klokken 22 i går kveld, etter at han dro på tur fra Sogge klokken 12 på torsdag formiddag. Planen var at han skulle være borte i fire-fem timer.

Savnede hadde syklet på en blå, eldre herresykkel, i retning Soggemoen/Setnesmoen, men destinasjonen hans var da ukjent for politiet.

Politiet forteller at den savnede var fjellvant. Politiet kunne slå fast at et par stegjern og en isøks bar borte fra mannens bolig. Dette styrket politiets teori om at mannen hadde dratt til fjells.

Leteaksjon Åndalsnes

Flere har jobbet gjennom natten med å prøve å lokalisere spanjolen, som ble meldt savnet sent torsdag kveld.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK