NRK Meny
Normal

14-åringen er funnet i god behold

14-åringen som har vært savnet siden søndag kveld er nå funnet i live, melder politiet.

Leteaksjon molde

Det kom både jubelrop og applaus fra letemannskapene da det var klart at gutten var funnet.

Foto: Terje Reite / NRK

Over 100 personer fra politiet, Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder og andre frivillige har deltatt i letingen etter gutten på Kleive øst for Molde.

12.40 ble gutten funnet i et turområde ikke så langt hjemmefra.

Ingen hadde sett gutten siden han forlot hjemmet ved 18-tiden søndag kveld. Klokken 22.55 sendte gutten en sms til familien, og drøyt en halvtime senere, 23.30, ble gutten meldt savnet. Letingen begynte ved ettiden natt til mandag.

11.29 tikket det inn en sms på telefonen til en klassekamerat av den savnede. Den savnede skrev at han var ved Osvatnet i Kleive. En time senere bekreftet politiet at gutten var funnet i god behold.

Under letingen hadde politiet en teori om at den savnede ikke hadde vært utsatt for noe kriminelt, selv om dette ikke kunne utelukkes fullstendig.

Operasjonsleder Leif Bergem-Ohr hadde ansvaret for leteaksjonen da den ble igansatt, og sier søket foregikk i krevende turterreng.

Mens et redningshelikopter med varmesøkende kamera ble brukt for å lete etter 14-åringen, ble letemannskapet holdt tilbake.

Odd Einar Tysnes i Norske Redningshunder forteller at de ikke hadde et bestemt område å lete i, men at søket foregikk på tvers av tettstedet.

Fire hunder ble satt inn i søket, de første rundt klokken fem i dag morges.

Direkterapport i nyhetene kl 13.
Politiet i Molde trapper opp letingen etter en 14 år gammel gutt som ikke har vært sett siden 18-tiden søndag kveld.
Direkterapport kl 11.00
Laster kart, vennligst vent...

Gutten var savnet siden 18-tiden søndag kveld. Gutten var godt kledd da han la ut på tur.