NRK Meny
Normal

Lekepatruljen vokser og vokser

Det som begynte som en idè i hodet til en lærer, sprer om seg til glede for stadig flere elever og lærere.

Lekepatruljen

Lekepatruljen skal tilby et lunsjbord av aktiviteter til barna i skolegården

Foto: Stig Johansen

Tirsdag 1. mars får «babyen» til undervisningsinspektør Stig Johansen ved Spjelkavik ungdomsskole i Ålesund overrakt 375.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen. Pengene kommer godt med når Lekepatruljeprosjektet skal vokse videre.

Det er noen år siden Johansen observerte barna i friminuttene ved den nye Spjelkavik Barneskole som ligger som nærmeste nabo til skolen han selv jobber på. Inspektøren fikk lyst til å gjøre noe og de 600 elevene var de første i landet som innførte Lekepatruljen.

– Vi lar elever fra 4.- 7. trinn være igangsettere av aktiviteter i skolegården og det gjør veldig mye med miljøet, sier en oppglødd «patruljesjef». Barna får frisk luft og fysisk aktivitet og de blir bedre i stand til å ta mot læring inne i timene, sier Johansen.

Stig Johansen

Stig Johansen sier det bare er kjempepositive erfaringer med Lekepatruljene i skolegårdene

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Les også: Barn «kurses» i skoleaktiviteter

Et lunsjbord av aktiviteter

Målet med Lekepatrulen er å gi barna et stort utvalg av aktiviteter i friminuttene forteller Johansen. Vi har en pakke på 25 ulike aktiviteter med store variasjoner. Så har vi en «sommerpakke» og en «vinterpakke» med utstyr til de forskjellige aktivitetene. De inneholder alt fra skihoppere og akebrett til baller og kjegler.

Vi ønsker å ha et tilbud som kan treffe alle elevene ute i skolegården, sier Johansen.

Mange nye står for tur

Stig Johansen gleder seg over at stadig flere skoler oppretter Lekepatruljer. I dag skal han holde kurs på fire skoler i Sula kommune og da får han også overvekt sjekken fra Gjensidige på 375.000 kroner. Disse pengene skal gå til kursing av elever og til utstyrspakker ved skolene i Ålesund, Sula og Giske og kommer godt med. Blant annet skal alle elevene får grønne vester med Lekepatrulje på, sier en oppglødd inspektør.

Han forteller at stadig nye kommuner henger seg på. Hareid vil gjerne at vi skal komme, det samme gjelder Stranda og Sykkylven. Molde har også vist interesse, så det brer om seg, avslutter Stig Johansen