Normal

Leif Hovde melder seg ut av KrF

Leif Hovde melder seg ut av KrF, etter over 50 år som medlem. Partileder Knut Arild Hareide fikk begeret til å renne over.

Leif Hovde (KrF)

Utmeldelsen til Leif Hovde er et oppgjør med partiet sentralt, og den politiske retningen partiet har tatt mot høyre.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Leif Hovde fra Ålesund har vært KrF-medlem i 50 år og har representert partiet i 35 år i lokalpolitikken, skriver Sunnmørsposten.

Utmeldelsen er et oppgjør med partiet sentralt, og den politiske retningen partiet har tatt mot høyre.

– Grunnen til at jeg har meldt meg ut, er at jeg ikke lenger vil stå til ansvar for den politikken KrF på landsplan har valgt, blant annet ved å være støtteparti for Høyre-Frp-regjeringen, sier Hovde.

Han presiserer at han ikke er imot noe i det lokalpolitiske arbeidet til KrF.

Ifølge Hovde er det vanskelig å forene sine ideer og kristendemokratiet, og finne likhetstrekk med Fremskrittspartiet. Han fant ut at nok var nok da regjeringen ville ha åpne vinmonopol på helligdager.

– På tv kom oppslag om støtte fra uventa hold. Det var KrF-leder Knut Arild Hareide som kom på tv og ga sin støtte. Da var det nok, sier Hovde, til Sunnmørsposten.

Etter utmeldelsen kom statsbudsjettet som igjen bekreftet at Hovde hadde gjort rett i forhold til egen samvittighet. Han nevner kutt til uføre, kutt i sosialprofilen og en bleik satsing på miljøet, skriver avisen.