Fremtidens leger appellerte til helsetoppene

– Det er her vi har valgt å bosette oss, så vi håper vi har noe å komme tilbake til, sier turnuslege Mari Brendskag og resten av turnuslegene som møtte opp for å appellere til Helse Midt Norge, som onsdag startet sin sykehusturné.

Kjetil Jordal Blix, Mari Brendtskag, Trine Sandvik, Guro Osborg, Andrea Rosvoll.

Kjetil Jordal Blix, Mari Brendskag, Trine Sandvik, Guro Osborg, Andrea Rosvoll.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Både politikere, næringsliv og representanter fra sykehuset i Kristiansund var til stede da styret i Helse Midt Norge besøkte Vestbase onsdag morgen.

Dette markerte starten på dagens sykehusturné, som også går innom de seks tomtealternativene for det nye fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal.

Helseforetaket skal investere fire milliarder kroner for å få sykehuset ferdig innen 2021.

Onsdag møtte fremtiden opp for å tale til helsetoppene – slik Kristiansund-lege Åge Austheim kalte det.

– Vi står ved et veiskille. Det er ikke dagens antall med leger som betyr noe, men hva vi foretar oss fremover. Hvis helsefortakene gjør de rette grepene nå, så vil vi være i posisjon til å skaffe oss et robust og fremtidsrettet sykehus, sier han.

Åge Austrheim Helse midt norge kristiansund

Åge Austheim er lege ved Kristiansund sykehus.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK
Bestemt seg

En av turnuslegene – Andrea Rosvoll – håper i det aller lengste at Helse Midt-Norge går for Storbakken-alternativet når avgjørelsen skal tas 18. desember.

– Det er her vi har bestemt oss for å jobbe, og det er på grunn av sykehuset vi har valgt å komme tilbake. Vi håper vi har noe å komme tilbake til, sier Rosvoll.

– Føler dere at dere nådde frem til helsetoppene i dag?

– Ja, jeg føler vi har fått belyst standpunktene ganske godt, så vi får håpe de tar dem til seg, sier Mari Brendskag.

Veien videre

Kl. 11.44 har styrene i Helse Midt-Norge og Møre og Romsdal besøkt Storbakken, samt Høgset og Astad i Gjemnes.

Etter lunsj går turen videre til Molde, der man skal innom Roaldset, Mork og Oppdøl, før helsetoppene skal møte politikere og representanter fra Høgskolen i Molde og næringsforumet.

Møtet skjer i rådhuset kl. 14.00. Når dette er ferdig går turen til Ålesund. Torsdag blir det nemlig styremøte i Helse Midt-Norge på Hotel Waterfront i sentrum.

Helse midt norge

Helse Midt-Norge tas imot i Gjemnes.